Bissell Vac & Steam: stofzuigen en dweilen tegelijk [recensie]

bissell-vac-steam-stoomreiniger-trotse-moedersIn een huis met 5 personen waarvan 2 met allergie / astma is het extra belangrijk om zo weinig mogelijk huisstof vrij rond te laten dwarrelen. Dat betekent dus meerdere keren per week éérst de hele boel stofzuigen en daarna nog eens alle vloeren dweilen. Een flinke klus, maar hard nodig om het in eigen huis niet benauwd te krijgen.

Bissell heeft een apparaat waarmee je zowel kunt stofzuigen als kunt dweilen. Dat klinkt voor mij een beetje vreemd, ik zie niet zo voor me hoe dat gecombineerd kan worden. Gelukkig krijgen we een recensie exemplaar toegestuurd zodat we de Bissell Vac & Steam kunnen uitproberen. Want stel, stel! dat het lukt, dan zou dat toch wel héél erg fijn zijn!!  En anders is er in ieder geval plezier met de grote doos waar hij in zat!

bissell-vac-steam-stofzuigen-dweilen-recensie-copyright-trotse-moeders-2 bissell-vac-steam-stofzuigen-dweilen-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Het apparaat is zo in elkaar gezet, gevuld (met kraanwater, gedestilleerd water mag ook) en aangezet. Het is in no-time opgewarmd en klaar voor gebruik. De eerste keer bromt hij wat, maar dat stond gelukkig ook duidelijk aangegeven. Kennelijk moest hij even zin maken 😉

bissell-vac-steam-stofzuigen-dweilen-recensie-copyright-trotse-moeders-6 bissell-vac-steam-stofzuigen-dweilen-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Ik heb in mijn kantoor van die hoekjes waar je niet goed bij kunt. Onder tafel en bureau’s, waar ik meestal grote dozen met recensiespullen tijdelijk op sla. Maar ook die hoeken moeten stofvrij gehouden worden, dus ik ga de Bissell Vac & Steam daar uitproberen.

bissell-vac-steam-stofzuigen-dweilen-recensie-copyright-trotse-moeders-4 bissell-vac-steam-stofzuigen-dweilen-recensie-copyright-trotse-moeders-3

En dat gaat prima! Stof wordt opgezogen en tegelijkertijd wordt met stoom de vloer grondig gereinigd. Hij wordt alleen een beetje vochtig, niet zo nat als bij het dweilen en daardoor is het kantoor ook snel weer terug in te richten, prettig! 99,8% van de bacteriën gaan dood door de stoom uit het apparaat, volgens de fabrikant en dat geloof ik wel, er zijn maar weinig bacteriën die bij dergelijke temperaturen overleven, en huisstofmijten gaan al op 60 graden C dood! Door de stoomfunctie maak je dus grondiger schoon dan je met dweilen ooit zou kunnen doen.

bissell-vac-steam-stofzuigen-dweilen-recensie-copyright-trotse-moeders-10 bissell-vac-steam-stofzuigen-dweilen-recensie-copyright-trotse-moeders-11

Goed, dat is gelukt. Nu een grotere klus: het kantoor van mijn man. Dit kantoor ligt naast het huis en daar wordt dus veel vaker met natte voeten en modderige schoenen in gelopen. De vloer is dus zichtbaar viezer dan in mijn kantoor. Hij gaat zelf aan de slag met de Bissell stoomreiniger en zet hem op de hoogste stand (dan stoomt hij wat harder). Ook hij is erg tevreden, hoeft overal maar één keer overheen met het apparaat en het is schoon en ook snel weer opgedroogd. Hoe nodig het was, zien we aan de (meegeleverde) doek die over de voet van het apparaat zit en gelukkig in de was kan!

bissell-vac-steam-stofzuigen-dweilen-recensie-copyright-trotse-moeders-13 bissell-vac-steam-stofzuigen-dweilen-recensie-copyright-trotse-moeders-12

Derde proef op de som: in de keuken viel een potje bouillon kapot. Met keukenpapier hebben we alles schoongeveegd, maar de keukenvloer bleef natuurlijk vettig. Erg fijn dat de Vac & Steam zo snel gebruiksklaar is, want ook hier was de vloer in no-time schoon. En dan ook ècht schoon, geen restjes, geen glimmende stukjes, alles echt schoon!

Echt stofzuigen zoals we gewend zijn (het opzuigen van kruimels, papiersnippers, hondenharen etc) kan niet met dit apparaat. Er zit een doek om de stofzuigmond, dus kleine dingen gaan er niet doorheen. Het is dus een echte STOFzuiger, en dat is voor mij al prima genoeg. Ik heb namelijk bekkeninstabiliteit en kan niet echt stofzuigen of dweilen, ben dus altijd afhankelijk van anderen die dat een paar keer per week voor me willen doen. Met de Bissell Vac & Steam kan ik wel overweg. Ik hoef hem alleen maar rustig naar voor en naar achter te begeleiden en kan op die manier zelf de hal even schoonmaken wanneer de kinderen met moddervoeten binnen zijn gekomen.

bissell-vac-steam-stofzuigen-dweilen-recensie-copyright-trotse-moeders-8 bissell-vac-steam-stofzuigen-dweilen-recensie-copyright-trotse-moeders-9

Zelfs de kinderen kunnen er mee overweg. Stoom is natuurlijk heet, maar zolang ze met hun vingers of gezichten niet bij de stofzuig/dweil-mond komen, is er geen enkel risico (de jongste is 9, dus dat is ook prima uit te leggen).

Ik denk dat dit apparaat voor veel Trotse Moeders een hele handige uitvinding is. Stel je voor: je baby begint te kruipen, dan wil je toch je vloer snel hygiënisch schoon hebben? Met dit apparaat kun je tussen de slaapjes in even de vloer ontdoen van stof, snot- en kwijlvlekjes en andere zaken die in ieder huishouden met jonge kinderen op de vloer belanden. Het werkt echt heel snel en heel goed (en nee, ik heb géén aandelen en wordt níet betaald voor deze recensie!)

bissell-vac-steam-stofzuigen-dweilen-recensie-copyright-trotse-moeders-14

Ik ben echt erg blij met deze Bissell Vac & Steam.

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Wat te doen bij een allergische reactie op een muggensteek?

Muggen…. ik vind het vervelende beestjes. Wanneer ze je niet uit je slaap houden door …