Kookbijbels: Saladebijbel

Hoera! Weer een nieuwe kookbijbel! We hebben er inmiddels al een aantal mogen recenseren en ze onderscheiden zich echt van andere kookboeken door hun compleetheid:  van basisinformatie tot aan allerlei verrassende recepten; je kunt er jarenlang plezier van hebben!

Algemene informatie:
Saladebijbel, want salade is zoveel meer dan een blaadje sla met een beetje olie en azijn. In deze kookbijbel vind je natuurlijk alle klassiekers, maar ook verrassende, eigentijdse salades. Van pompoen met pit in de herfst tot klassieke komkommersalade in de zomer. Voor elk seizoen ruim 50 recepten met vis-, vlees-, en vegavariaties én suggesties voor de stevige trek.

De recepten zijn ingedeeld per seizoen om zo het hele jaar borden vol inspiratie te geven. Ook worden de basisbeginselen zoals het maken van krokante croutons, een kloppende dressing en simpele snijtechnieken helder uitgelegd. Kortom, zowel voor de vlug-klaar-kok als de doorgewinterde chef hét boek om in de keuken te hebben.

Mening:
De Saladebijbel heeft als ‘extra titel’: van bietenpolonaise tot caesar en van niçoise tot zilte aspergesalade. En dat geeft al een beetje aan hoe divers de recepten zijn!

Persoonlijk ben ik dol op salades. Gelukkig kan mijn man heerlijke dressings maken en eten we regelmatig een ander soort salade. Ook mijn dochter kan daar enorm van genieten, mijn zonen helaas niet… In de Saladebijbel staan nog veel meer variaties op salades dan wij tot nu toe kenden. En door de diverse dressings met andere toppings te combineren, kun je nog meer verschillende salades op tafel zetten!

De kracht van dit boek zit hem in de duidelijkheid. Op veel dubbele pagina’s staat aan één kant alle informatie die je nodig hebt, en aan de andere kant een pracht van een foto. De vormgeving van deze ‘bijbel’ en van de andere kookbijbels is erg aantrekkelijk. Goed gebruik van kleuren en mooi opgemaakte pagina’s. Door de harde kaft en het stevige formaat, staan de kookbijbels prachtig in de boekenkast (zeker wanneer je er een hele serie van hebt…)

Kortom: een prachtig, uitgebreid kookboek! Aanrader voor in de keuken.

Saladebijbel – Mari Maris
Hardcover, 496 pagina’s, uitgeverij Carrera
Bestel dit kookboek hier >>>>

Voor andere ‘kookbijbels’, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Koude maaltijdsalade – [recept]

Met dit warme weer, is het erg belangrijk om toch voldoende en gezond te blijven …

Share
Share