Het is herfst

Screenshot 2014-08-23 at 12.37.10Na de winter, de lente en de zomer wordt het ook herfst in de kijkboeken. Het stadsfeest is een mix van dans en muziek en in het cultureel centrum is er een pompoenwedstrijd. De kinderen wijden hun nieuwe school in met een grote lampionnenoptocht. Rotraut Susanne Berner vertelt ook nu weer talloze verhalen: over ganzen en oude bekenden, over huwelijksreizen of over de terugkeer van een vermist huisdier.

Recensie
Kijk- en zoekboeken. Favorieten van mijn kinderen. Ik moet er altijd aan wennen want ik behoor tot de groep ouders die het liefst een mooi verhaal voorleest. En hier staan alleen maar plaatjes in.

Maar wat voor plaatjes. Er is enorm veel te zien. Leuk is dat je de zoekopdrachtjes zo moeilijk kan maken als je wilt. Dus plezier voor mijn dochter van twee maar ook zeker voor mijn zoon van vijf die de lastiger opdrachtjes wel aan kan en daar ook veel plezier uit haalt. Wel goed ook voor het doorzetten, soms zegt hij al vlot: ik kan het niet vinden.

foto1

Eerder schreef ik een recensie over ‘Leve de lente!’ een van de vier delen van deze serie. Het is grappig dat de plaatjes van het herfstboek hetzelfde zijn maar dan met de invloeden van de herfst en de figuurtjes doen dan ook weer andere dingen, dingen die soms ook bij het seizoen horen. De school die in de lente gebouwd wordt, wordt in het herfstboekje geopend.

fotoHet is fijn dat het boekje een handzaam formaat heeft, wat in de meeste gevallen met zoekboeken niet zo is. Terugkerend plaatje op iedere pagina is de vlieger. Mijn dochter vindt het erg leuk om die steeds te zoeken. Mijn zoon volgt o.a het verhaal van Niko, de ontsnapte papegaai.

Een leuk boekje waarvan het, denk ik, erg leuk is om de hele serie te hebben. Van dezelfde illustrator is ook een groot boek waar alle seizoenen in staan, maar ik vind het wel heel fijn dat deze boekje zo mooi handzaam zijn en goed op een kleine kinderschoot passen.

Het is herfst – Rotraut Susanne Berner
Kijk- en zoekboek, uitgeverij Lannoo, 16 pagina’s
Bestel dit boek hier >>>>

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Die daar – het allerleukste beeldwoordenboek voor dreumesen en peuters

Mijn peuter van net twee jaar kan geen genoeg van Die daar krijgen. Het grote …