chocoladebijbel Kees Raat omslag titel

De ‘Chocoladebijbel’ van Kees Raat

chocoladebijbel Kees Raat omslagWat hebben Trotse Moeders en chocola toch met elkaar: een mysterieuze twee-eenheid. In ieder geval worden vrouwen en dus moeders over het algemeen wel blij van chocolade. En dan zullen zeker zo blij worden van dit ‘standaard’ werk van Kees Raat in de serie van Carrera’s kookbijbels uitgegeven door Uitgeverij Overamstel: Chocolade bijbel. Want blijkbaar is chocolade dus een heel geschikt ingrediënt voor bakken en koken. Aan het werk dus met chocolade smelten in de keuken!

Inhoud
Met meer dan 150 recepten, handige tips en aanwijzingen laat chocolatier Kees Raat in Chocoladebijbel de oneindige mogelijkheden van chocolade zien. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van de lekkerste chocoladerecepten. Van klassiekers als brownies en chocoladetruffels tot modernere creaties als oreo-koekjes en chocoladekroketten. Maak je eigen Mars, draai zelf chocolade-ijs, shake een chocoladecocktail, of wat dacht je van een overheerlijke chocoladesmoothie.

chocoladebijbel Kees Raat omslag inhoud

Kortom, Chocoladebijbel is voor zowel de beginnende als de ervaren chocoladeliefhebber een verrassend en leerzaam naslagwerk.
Chocoloadebijbel | Kees Raat | Carrera – Overamstel uitgevers | fotografie Saskia Lelieveld | gebonden | 464 pagina’s | €31,99 |

Mening
Tja, mijn mening over Chocoladebijbel? Ik was al verkocht toen ik de titel zag 😉

chocoladebijbel Kees Raat omslag geschiedenis

Sowieso vind ik het ‘kookbijbel-concept’ erg goed. De kookboeken van deze serie zijn zeer compleet en bieden naast algemene informatie, erg verrassende recepten. Zo ook de Chocoladebijbel. Natuurlijk zijn er veel recepten voor ‘snoeperige’ resultaten, zoals bonbons en taarten, maar ook andere recepten zoals drinken (en dan niet alleen de warme chocolademelk, maar ook bijvoorbeeld een verfrissende chocoladesode) zie je voorbij komen.

chocoladebijbel Kees Raat omslag drank

Heldere, duidelijke lay-out en mooie foto’s maken het geheel af. Deze Chocoladebijbel is niet alleen een prachtig boek voor in de keuken, maar ook een “ik krijg nu zin in chocolade” inspiratieboek. Gewoon zelf kopen of vragen als kerstcadeau. Dit boek zou iedere vrouw in huis moeten hebben!

 

chocoladebijbel Kees Raat omslag recept

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Valentijnsdag? Warmte kan je redden!

Valentijnsdag is bedoeld als een dag om je geliefde te verwennen, of om een geheime …