Herenmode, winkel, Only for men,

‘Only for Men’ bijzonder concept voor een Heren kleding winkel. Vaderdag tip!

only-for-men-copyright-trotse-moeders-1Eerlijk gezegd had ik nog nooit gehoord van de heren kleding winkelketen: ‘Only for Men‘ die vestigingen heeft in Doesburg, Druten, Ede, Geldermalsen, Helmond, Hengelo, Nieuwegein, Oosterhout, Reusel, Veldhoven, Waalwijk, Woerden. Opvallend aan dit rijtje is dat er nergens een vestiging is in een grote stad, een bekend winkelcentrum en daar zitten ze dan ook bewust niet, met een speciale reden.

Daar kwamen we achter toen ik op uitnodiging in het kader van #DressMyDad, met mijn dochter (want voor vaderdag!) kleren mocht gaan kopen op een zondagmiddag in Doesburg!

only-for-men-copyright-trotse-moeders-4Plek, gebouw, inrichting en merken maakte duidelijk dat het bij ‘Only for Men’ gaat om een bijzonder winkel concept, waarbij ze hebben begrepen waar het (zaken) mannen om gaat als het op zijn kleren aanschaffen aankomt. Hier mijn verslag.

Op zondag morgen naar Doesburg rijden is sowieso een genoegen. Het Hanze stadje aan de IJssel is pittoresk en een bezoek op een vrije dag is zeer de moeite waard. Wij gingen kleren kopen en dan denk je dat je in de binnenstad van Doesburg naar het centrum met winkels wordt geleid. De tom-tom wilde ons echter aan de rand van het stadje hebben en bij aankomst bij de winkel is het direct duidelijk dat dit geen standaard winkel bezoek zou gaan worden.

only-for-men-copyright-trotse-moeders-6

In een keurig verbouwd loods-achtig gebouw, buiten de stad, voorzien van ruime parkeerplaatsen ga je de winkel “Only for Men” binnen om dan te worden overdonderd door een enorm grote, perfect ingerichte, herenmode winkel. Ruim, luxe, ontspannen, mooi geordend op alle grote merken, met beneden geheel voor casual en boven voor de meer formele pakken en stropdassen. Ik weet niet hoeveel vierkante meter het daar in Doesburg is, maar ik ken geen gelijke grootte in herenmode zaken.

In de winkel is centraal een koffie / lunchroom gedeelte en omdat het inmiddels lunchtijd is: eerst dus maar een Fristi, koffie en heerlijke mosterdsoep. Dan op een verkenningstocht door de winkel: schoenen, hoeden, petten, accessoires, en alle bekende merken die goedgeklede heren kennen en willen passen.

only-for-men-copyright-trotse-moeders-5

Het is druk, maar de oppervlakte zo groot dat dat niet hinderlijk is. De sfeer is ontspannen, veel winkelpersoneel is aanwezig, die – zover ik ze heb ontmoet – nergens opdringerig is. In de winkel natuurlijk de onvermijdelijk en zeer nodige video/spelletjes hoek voor (kleine) kinderen. Er is zelfs een kapper actief in de winkel.

En het wordt duidelijk wat het concept nu eigenlijk inhoud: mannen houden meestal niet van winkelen. Door de winkels in Non-A-Lokaties te plaatsen lopen ze hier niet het risico dat, nadat zij hebben gekozen en gekocht, ze door hun vrouwen nog worden meegetroond naar andere winkels, met name damesmode winkels!

IMG_20150614_133137De man voelt zich hier welkom en zal in deze ontspannen sfeer niet gauw geïrriteerd raken. De keuze is fantastisch en passend. In de winkel is de kleding-vermaakster zichtbaar aanwezig en aan het werk, zodat bij het onvermijdelijke verstellen, dat desgewenst gelijk kan gebeuren, waarbij de klant dan ontspannen een kopje koffie kan gaan drinken. Briljant!

State of the Art zomer jasje roodHier zijn mensen aan het roer die zich kunnen verplaatsen in de gemoedsrust van een gemiddelde man die nu eenmaal eens in de zoveel tijd ook nieuwe kleren nodig heeft.

Goed ik ging voor een jasje en een casual broek (geen jeans!). Laten we het zo zeggen, dat ik een grote maat heb, en dus wat minder goed kan slagen bij Tommy Hilfiger.

only-for-men-copyright-trotse-moeders-5Ik ging met mijn dochter naar de hoek van de merken ‘State of Art‘ en ‘PME-Legend‘ en daar ‘sleepte’ mijn dochter mij een naar een prachtig casual jasje (State-of-Art) van een onduidelijke rode kleur (zij noemde het roze natuurlijk) en ik vond het wel een leuk jasje voor de Hollandse zomers.

Gelukkig in mijn maat aanwezig en het zat lekker. Nu nog een broek er bij. Een spijkerbroek past daar altijd onder, maar ik ging liever voor een lichte zomerbroek.

PME-legend heeft een grote verzameling casual broeken, ook in wat grotere maten. En daar vond mijn 8-jarige styliste een lichte beige broek die uitstekend kleurt bij het door mijn dochter gevonden jasje. Dus vrij snel, mannen beslissen gemakkelijker dan vrouwen, was onze opdracht volbracht.

only-for-men-copyright-trotse-moeders-4

Naar de kassa, afrekenen, keurig ingepakt en – inclusief lunch – binnen twee uur weer op huis aan.

Benieuwd naar het resultaat? Op Vaderdag 2015 zal deze Trotse Vader zijn nieuwe outfit showen aan alle Trotse Vaders en Trotse Moeders. Houd dus websites en Social Media in de gaten. Voorlopig moeten jullie het nog met onderstaande foto doen 😉

only-for-men-copyright-trotse-moeders-2

Online kleding van Only for Men bekijken? Klik hier voor de website >>>> Wanneer je goed voorbereid gaat shoppen, ben je nog eerder klaar!

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Een verrassing voor Vader Pluis

Tactisch uitgebracht, kort voor Vaderdag, is het nieuwe kartonboekje Een verrassing voor Vader Pluis. Een …