Inbakersysteem

Het VipSwaddleSystem inbaker & slaapsysteem

InbakersysteemEindeloos was de zoektocht naar het juiste inbakersysteem toen mijn oudste dochter, nu 3,5 jaar, als slechts 3 weken oude baby ‘bestempeld’ werd als ‘slechte slaper’. Ze had veel moeite om rustig in slaap te vallen en als ze dan eenmaal sliep, maaide ze zichzelf vaak snel weer wakker met haar wapperende handjes. Op deze manier kwam zij maar niet in haar diepe slaap en daardoor kreeg zowel zij als haar papa en mama een chronisch slaaptekort.

Op advies van ons consultatiebureau zijn we op zoek gegaan naar een manier om haar te gaan begrenzen. Ook wel inbakeren genoemd. Daar waren destijds en zijn momenteel veel verschillende opties voor op de markt; de ouderwetse inbakerdoeken die je zelf vastspeldt, inbakerslaapzakken en inbakerzakken die de armpjes strak langs het lichaam vastzetten bijvoorbeeld. Na onze eindeloze zoektocht, hadden we eindelijk de methode gevonden die leek te werken voor onze kleine dame. Maar iedere nacht hield ik mijn hart vast of ze niet voor de eerste keer zou gaan draaien en daardoor wellicht niet meer terug zou kunnen met haar neusje in het matras en alle gevaren van dien. Toen zij eenmaal kon draaien naar haar buik, was het gedaan met de veilige geborgenheid van het inbakersysteem en moest zij van de één op de andere dag in een slaapzak. Onwennig en onprettig voor haar met als gevolg: wéér slapeloze nachten…

Ook onze jongste dochter, nu 7 maanden oud, bleek al snel een onrustige slaapster. Op advies van deskundigen zijn we ook haar gaan inbakeren. Zij sliep rustiger, maar mijn angst dat zij zou draaien in de nacht bleef. En uiteraard brak het moment aan dat zij inderdaad om ging draaien. Weer volgde er een lange periode van wennen aan het slapen in een slaapzak en de daarbij behorende doorwaakte nachten. En toen kwam ik in aanraking met het VipSwaddleSystem.

InbakersysteemHet VipSwaddleSystem is een compleet slaapsysteem voor onrustige baby’s. Dit slaapsysteem is bedoeld voor baby’s van 0 tot 8 maanden. Door middel van 4 verschillende standen kan je jouw kind op een milde manier begrenzen én stapsgewijs afbouwen. Het is daardoor ook een flexibel systeem welke je eenvoudig aan kan passen aan de behoefte van jouw kind op het moment van slapen gaan.

Dit inbaker en slaapsysteem maakt gebruik van een buikwikkel welke is vastgemaakt aan het onderlaken. Hierdoor kan het kindje niet omdraaien of onder het laken zakken. Ideaal! Het onderlaken is met behulp van klittenband vast aan het matras, waardoor verschuiven niet mogelijk is. Door de 4 standen waarmee je de armen kunt begrenzen, kun je precies zo afbouwen als voor jouw kindje gewenst is. Ook is er de mogelijkheid voor baby’s die graag op hun knuistje sabbelen om bijvoorbeeld 1 armpje wat minder vast te zetten.

Ik ben heel blij met dit systeem. Door het VipSwaddleSystem heb je nu de mogelijkheid om je al naar haar buik draaiende kleine, rustig te laten wennen aan het slapen in een slaapzak zonder begrenzing. Het is voor mij een heel veilig idee dat, terwijl ik slaap, mijn kindje niet onder het lakentje kan zakken of om kan draaien. Ik zou willen dat ik 3 jaar geleden direct de mogelijkheid had gehad om deze manier van inbakeren van begin af aan toe te passen. Het SwaddleSystem voegt overduidelijk iets toe aan de al bestaande inbakermanieren en er is  heel goed nagedacht over de veiligheid van de baby tijdens het slapen. Dat komt ieders nachtrust ten goede!

Een klein minpuntje: wanneer je het in de was doet, is het wel een wat ingewikkeld en groot geheel. En het kreukt erg. Maar dat mag de pret eigenlijk niet drukken en is het is ook echt het enige nadeel dat ik kon vinden.

 

Het VipSwaddleSystem is voor €69,95 hier verkrijgbaar>>

Share

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Geen idee voor welke opleiding je moet gaan? Volg dan deze tips

Wanneer een kind klein is, ligt de focus van een moeder de eerste paar jaren …

Share
Share