Knipper Kikker – recensie

knipper-kikker-recensie-copyright-trotse-moeders-2Wat een maffe kikkerbril! Zet hem op en voor even ben je een echte kikker… en net als een echte kikker wil je graag je net gevangen prooien houden. Pas dus op voor de rovers die jouw vliegen af willen pakken! Jaag ze weg, maar wees wel op je hoede… wanneer je ogen dichtvallen kunnen ze er makkelijk bij!

Recensie
Het spel Knipper Kikker ziet er fantastisch uit. Er zijn weinig materialen bij dit spel, maar de bril en de vliegen zijn leuk en aansprekend vormgegeven. Het spel moest dan ook direct gespeeld worden.

knipper-kikker-recensie-trotse-moeders-3

Het leuke aan het spel is dat het de nadruk ligt op de zintuig horen. Daarnaast is het de bril op iemand neus natuurlijk een prachtig gezicht! Zie hier kikker Tijn:

IMG_7403 (1)

Het spelregels zijn vrij simpel: 1 is de kikker en zet de bril op. De andere spelers verstoppen de vliegen als de ogen dichtgaan van de kikker. De kikker moet dus vooral goed luisteren wat er allemaal gebeurt. Daarna mag hij raden waar de vliegen zijn. Heeft de kikker het goed, dan mag hij de vlieg houden. Zo is iedere speler een keer de kikker. Wie aan het einde van het spel de meeste vliegen heeft, wint!

knipper-kikker-recensie-trotse-moeders-2 knipper-kikker-recensie-trotse-moeders-1

Tijn vond het spel fantastisch en wilde het eindeloos blijven spelen. Het was ook best een beetje spannend, vertrouwen op alleen gehoor en niks kunnen zien. Als volwassenen was het zeker leuk, maar de lol is er ook wel snel vanaf.

Het lijkt mij vooral erg leuk met meer kinderen dit te spelen. Het is ook makkelijk genoeg dat ze het kunnen spelen zonder begeleiding van een volwassenen.

Knipper Kikker
Bekijk op bol.comGenomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015
Spel, 6+, 3-5 spelers, Goliath
Bestel dit spel hier >>>>

Share

About Loes Ahles

loes.ahles@gmail.com'
ik ben Trotse Moeder van een 5-jarige jongen en part-time leerkracht op het voortgezet speciaal onderwijs cluster 3. Ik ben een ondernemend type en hou van lezen, dieren, ijs, vintage en koken.

Check Also

Big Brain Academy: Knappe Koppen voor Nintendo Switch [recensie]

Deze Trotse Moeder heeft nu een keer een game om helemaal zelf te spelen: Big …

Share
Share