Borstvoeding: volg je hart

In mijn vorige blog was ik nog die 38-weken zwangere met die ‘kleine buik’. Inmiddels alweer 4 maanden moeder van een prachtige wolk van een dochter! Even een korte terugblik naar die eerste paar weken met onze dochter.

De eerste week na de geboorte was er echt geen sprake van die beroemde ‘roze wolk’. Ik lag in het ziekenhuis, dochter die uiteindelijk via keizersnede ter wereld was gekomen lag ook in het ziekenhuis. Ik moest zelf na 4 dagen al naar huis, terwijl zij nog moest blijven. Tja dan hebben ze het over kraamtranen, nou ik heb heel wat af gehuild bij die lieve verpleegsters op de dag dat ik naar huis moest. En wat bijzonder dat je dan ook verpleegsters treft die zeggen ooit precies het zelfde te hebben meegemaakt. Het is ook niet niks, je had bedacht thuis te bevallen, dit gaat niet door, je moet onverwachts naar het ziekenhuis. Dan denk je nog, oh morgen zijn we weer thuis, met een baby. En dan blijkt ook nog dat je na 4 dagen liefdevol in het ziekenhuis te zijn verzorgd met z’n tweeën naar huis gaat, en niet met z’n drietjes! Dank aan die lieve verpleegsters die een luisterend oor hadden en zo lief met mij mee hebben gehuild.

Maar na die donderweek brak de roze periode aan, onze dochter mocht na lang aandringen toch met ons mee naar huis! Met allerlei aanbevelingen van de kinderarts en een veilig voedingsschema op zak gingen wij nu dan toch met z’n drietjes naar huis. Daar was gelukkig nog een paar dagen een super lieve kraamverzorgster. Zij en mijn man hebben ervoor gezorgd dat we vanaf dat moment echt zijn gaan genieten. Het hele huis was roze versierd en de slingers met kaarten werden elke dag voller en voller. Het veilige voedingsschema heb ik na 1 dag al in de oud-papierbak gegooid, mijn gevoel gaf aan, gewoon volledig borstvoeding en niet afwisselen met 5x flesvoeding!

En vanaf die dag groeide ons meisje als kool.  Een week na het ontslag uit het ziekenhuis belde het ziekenhuis nog wel om te vragen hoe het nu met ons meisje ging.  En op hoeveel x borstvoeding we nu zaten..

Eerlijk heb ik op die vraag geantwoord door te zeggen dat zij al volledig borstvoeding kreeg. En nadat ik haar gewicht thuis van de afgelopen dagen had doorgegeven, was er alleen maar lof van het ziekenhuis voor de volledige borstvoeding. Les voor alle onzekere moeders, volg je hart, dat is altijd goed! En als je geniet van borstvoeding en je ziet dat je kindje dat ook doet, blijf dit dan gewoon volhouden.

About Rianne

wilde.de.rianne@gmail.com'
werkende moeder, 30 jaar. Op 1 december bevallen van onze eerste dochter. Getrouwd. Accountant.

Check Also

Is een hittegolf schadelijk voor mijn ongeboren baby?

Wanneer je zwanger bent en er is een hittegolf, of gewoon een dag met hoge …