Brits bakboek

Hoewel in Huize Trotse Moeders bakken meestal gedaan wordt door mijn 12-jarige dochter, vind ik het ook nog steeds leuk om bakboeken door te kijken. En ik heb dan wel niet zoveel talent als mijn dochter, maar in dit Brits Bakboek staan zeker ook recepten die door mij gemaakt kunnen worden!

Inhoud
In Brits bakboek, een ode aan de uitgebreide en florerende Britse bakcultuur, geeft Regula Ysewijn haar 100 favoriete Britse recepten voor zoet en hartig gebak. Van de fuitbreads en hartige imposante pies waar de Britten beroemd om zijn tot onbekendere koekjes en taartjes voor bij de iconische Afternoon Tea. Taart, cake, koeken, scones, buns, pies, brood en ander zoet en hartig gebak is verstrengeld met de identiteit van de Britten en dat is ook te zien in de recepten in dit boek.

Ieder recept vertelt, onder begeleiding van een kort informatief tekstje, een verhaal over het landschap, de tradities en de legendes van Groot-Brittannië. Veel van de recepten in dit boek zijn gebaseerd op recepten die Regula tegenkwam tijdens haar historische onderzoek, maar de recentere klassiekers zijn de gebakjes zoals zij ze zelf al jaren bakt, geïnspireerd door de herinneringen aan de baksels die zij altijd at in Groot-Brittannië.

Mening
Ik ben onder de indruk van dit bakboek. Van de vormgeving (er zit zelfs een prachtige ruimte om je naam in te zetten), de foto’s en de veelzijdigheid. Er is geen Brits bak-gerecht wat ik ken, wat niet in het boek voorkomt. En natuurlijk staan er nog veel meer ‘baksels’ in die ik niet ken!

Alles doet enorm Brits aan, en dat is echt genieten. Ik krijg gewoon zin om een heerlijke high tea te gaan maken met mijn dochter!

De recepten zijn echt goed te doen, ook voor minder bedreven ‘bakkers’. Dit alles maakt dit boek een aanrader om in huis te halen voor wanneer je een redelijk compleet bakboek met Britse recepten wilt.

Brits Bakboek – Regula Ysewijn
Hardcover, 256 pagina’s, uitgeverij Carrera
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

“De beste 100- gerechten die je gegeten moet hebben” selectie van de Favorflav-redactie

Hoeveel gerechten zouden er op de wereld zijn? Voor mijn gevoel oneindig veel, en dan …