Disney On Ice presents Magical Ice Festival [verslag]

Wat een feest! Naar Disney On Ice presents Magical Ice Festival met het gezin! We waren er nog nooit geweest, maar ik had van mensen die al een keer zo’n show gezien hadden, gehoord dat het prachtig is.

Screenshot 2014-12-24 at 11.15.56
Mijn eigen prinsesje

We waren ruim op tijd, bijna een uur vóór aanvang van de show. Er waren nog geen rijen bij de toegangscontrole zodat we voldoende tijd hadden om nog naar het toilet te gaan en onze plaatsen te zoeken. Overal stonden vriendelijke medewerkers die de weg wezen naar de grote tribunes die om de ijsbaan heen stonden.

Disney-stemming
We kwamen al meteen in Disney-stemming. Uiteraard waren we dat al van tevoren: mijn dochter had zelfs haar prinsessenjurk aan, en uiteraard waren de nageltjes met “roze met glitterlak” versierd. De enige die het niet helemaal zag zitten, was de Trotse Vader van mijn kinderen. Wil je weten hoe hij het heeft ervaren, lees dan hier zijn verslag >>>>

Screenshot 2014-12-24 at 11.16.26
Tweeling kijkt ademloos toe

Nederlandstalig
Al vóór de show begon, waren er een aantal schaatsers op het ijs die allerlei knappe dingen deden met een soort boomerangs. En er klonk de hele tijd muziek uit Disneyfilms. Engelstalige liedjes, maar tot mijn verrassing was Disney On Ice presents Magical Ice Festival geheel in het Nederlands!

Begin
De start van de show was meteen wervelend. Ik vind het altijd mooi om te zien wanneer er een aantal mensen dansen en de bewegingen helemaal gelijk lopen. En nu is dat zelf op schaatsen het geval! Razend knap en je komt er meteen helemaal in.

FAB FOUR

Iconen
DONALDUiteraard was het na de ‘openingsdans’ tijd voor de echte Disney iconen: Mickey en Minnie Mouse! Even later kwamen daar nog Donald Duck en Goofy bij. Goofy was heerlijk “onhandig” en kwam al snel ten val. MINNIEKnap hoe mensen zoveel controle hebben over hun lichaam op schaatsen dat ze dat goed kunnen uitbeelden! Mickey Mouse kondigde een talentenshow aan waar veel verschillende talenten aan mee zouden doen.

Boze stiefzusters
De spits werd afgebeten door Grizella en Anastasia, de boze stiefzussen van Assepoester. Die bakten er uiteraard niets van, zowel qua zang als qua dans was het hilarisch slecht en net zoals bij Goofy vond ik dat erg knap.

SEBASTIAN

De kleine zeemeermin
Daarna kwam Sebastiaan, de krab uit de animatiefilm De kleine zeemeermin. Met hetzelfde accent als uit de film kondigde hij de zussen van Ariël aan, en net zoals in de film, ontbrak Ariël zelf… Eigenlijk was het stuk van De kleine zeemeermin een soort mini-musical.

ARIEL & ERIC

Middels bekende liedjes uit de film werd in het kort het hele verhaal uitgebeeld. Alle bekende personages kwamen voorbij, zoals Botje, prins Eric en de boze heks. Prachtig gedaan was de metamorfose van Ariël van zeemeermin naar mens, de schipbreuk van de boot en de diverse dansen.

RAPUNZEL & FLYNN 3

Rapunzel
Rapunzel was de eerste film die we met het hele gezin gezien hebben, en is alleen daarom al één van mijn persoonlijke favorieten. Voor mij dan ook bijzonder dat ook deze film als een soort mini-musical op de schaats werd uitgebeeld.

RAPUNZEL & FLYNN

Ook hier kwamen allerlei bekenden voorbij: de woestelingen uit de kroeg (“ik heb een droom”), de nep-moeder, Rapunzel en Flynn/Eugène en tot mijn verbazing zelfs het paard! Met dezelfde komische uitdrukking op zijn gezicht als in de film, schaatste Maximus op 4 benen mee met de rest. Geweldig knap.

MICKEY

Pauze
De pauze was erg kort, wat wel prettig is wanneer je met jonge kinderen naar de voorstelling gaat. Lang genoeg om even naar het toilet te gaan of wat te drinken, maar niet zo lang dat het nóg later wordt voor het afgelopen is. De totale voorstelling, inclusief pauze, duurt ruim 2 uur, en dan zijn jonge kinderen wel aan hun bed toe! Wij hebben de pauze benut om kennis te maken met de winnaars van de vrijkaarten, die erg blij waren dit evenement mee te maken. Het waren twee oma’s, die allebei een kleindochter mee hadden genomen. De jongste kleindochter had de tekenwedstrijd gewonnen. Ze hebben allemaal enorm genoten.

BELLE ON STAIRS

Belle en het Beest
Na de pauze kwam de ‘minimusical’ van Belle en het Beest, inclusief betoverde meubels en servies. Een theepot en een kopje op de schaats, Pendule en Lumière, het Beest, Gaston en zijn vrienden en uiteraard Belle. Belle die zelfs al lezende prachtig wist te schaatsen.

BE OUR GUEST

De scène waarin het Beest boos is en met name de scène waarin Gaston vecht met het Beest, zijn voor jonge kinderen misschien wat eng. Wanneer je dit vooraf weet, kun je je kind even goed in de gaten houden en afleiden, want uiteraard komt het allemaal goed. Mijn dochter was teleurgesteld dat Belle aan het eind niet haar mooie gele jurk aan had, maar ook dat werd later tijdens de voorstelling “goedgemaakt”!

FROZEN 2

Frozen
En toen kwam het hoogtepunt van Disney On Ice presents Magical Ice Festival, te merken aan het geroezemoes in de hal toen duidelijk werd dat het tijd was voor Frozen! Alleen al vanwege de titel natuurlijk uitermate geschikt voor deze voorstelling! En het publiek werd niet teleurgesteld: alle bekende personages kwamen voorbij! Kristoff, Hans, Anna, Elsa, maar ook Olaf en Sven!

FROZEN 1

Voor mij was het allermooiste moment uit de hele voorstelling de solo van ‘Elsa’ gedanst/geschaatst op de muziek van “Laat het los, laat het gaan“: Adembenemend!

FROZEN - ELSA

Grande Finale
Tijdens de Grande Finale kwam iedereen nog voorbij (En had Belle haar mooie gele jurk aan!). Van mij had het nog veel langer mogen duren, en ik had ook nog wel langer willen klappen, maar na een laatste lied was het dan echt voorbij! Disney On Ice presents Magical Ice Festival was een hele indrukwekkende, onvergetelijke ervaring waar zowel kinderen als volwassenen enorm van zullen genieten.

Foto’s: (c) Feld Entertainment, (c) Disney

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

The Christmas Show 2019 [verslag]

Zaterdag ben ik met mijn 13-jarige tweeling en een 14 jarige klasgenoot naar The Christmas …