Rummikub – reiseditie

imageRummikub is een bekend spel, dat volgens mij weinig uitlegt behoeft. Doel is het maken van cijferreeksen met de gekleurde stenen. Maak slimme combinaties en zorg dat je zo snel mogelijk van je stenen af bent.

Ik speelde Rummikub dertig jaar geleden al met mijn opa en oma. Die wilden overigens alleen maar dit soort spelletjes doen, spelletjes waar je een beetje bij moet nadenken. Gezelschapsspellen als Mens-erger-je-niet en Monopolie waren niet aan hen besteed.

imageBij inspectie van onze spelletjeskast kwam ik er achter dat wij helemaal geen Rummikub hebben … Shame on us, Rummikub is toch leuk om te doen met kinderen van 8 en 12? Maar het is nu goedgemaakt. Wij hebben nu een mooie luxe reiseditie ontvangen, verpakt in een mooie stevige trommel!

De regels zijn hetzelfde. De uitvoering van alle onderdelen is vertrouwd. De steentjes zijn hooguit wat kleiner dan in de reguliere versie. En het geheel is stevig verpakt.image

Goed, het is wel duidelijk wat volgende week bij het inpakken van de auto ingepakt wordt! Of de trommel er dan nog zo strak en glimmend uitziet, dat durf ik niet te beloven. Maar wel dat onze kinderen dan kunnen ‘rummikubben’!

Rummikub reiseditie – Goliath
Gezelschapsspel, 6-99 jaar, Goliath
Bestel dit spel hier >>>>

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar is de opzet van de Speelgoed van het Jaar verkiezing anders dan andere …