de wereld van eric carle

De wereld van Eric Carle

In de wereld van Eric Carle zijn de drie mooiste boeken van Eric Carle verkrijgbaar als kartonboekjes in een mooie stevige box. Welke boeken zijn dit dan? Natuurlijk kan de klassieker Rupsje Nooitgenoeg met de gaatjes in het boek niet ontbreken. Maar ook De spin die het te druk had met een voelbaar web zit in deze box, als Het eenzame vuurvliegje met lampjes in het boek. Zo kan iedereen kennismaken met de kleurrijke wereld van Eric Carle.

Recensie

Bij het zien van deze box gevuld met drie toppers van Eric Carle, ging gelijk mijn hart sneller klopper. Ik ben groot fan van Eric Carle. Iedereen kent Rupsje Nooitgenoeg; het rupsje met een onverzadigbare honger. Ons eigen boek van Ruspje Nooitgenoeg is ondertussen al zo vaak gelezen door mijn kinderen, dat mams het al menig maal gerepareerd heeft met plakband en tape. En dat terwijl ons boekje van karton is. De tekeningen en gaatjes zijn gewoon onweerstaanbaar voor mijn kinderen. En dan het verhaal… Elk kind is stiekem een beetje jaloers op het rupsje dat al die lekkere dingetjes eet.

De andere boekjes zijn iets minder bekend, maar daardoor niet minder leuk. Ook hier spreken de illustraties van Eric Carle zeer tot de verbeelding en is het verhaal ijzersterk. In deze kartonboekjes is, net als de gaatjes bij Rupsje Nooitgenoeg, steed een extra element toegevoegd wat de boeken nogleuker maakt. Het voelbare web en de lampjes maken ook deze boeken onweerstaanbaar voor kinderen.

De wereld van Eric Carle is een aanwinst voor elke boekenkast en een pracht cadeau voor je kind. Van dreumes tot kleuter… De kartonboeken van Eric Carle horen eigenlijk gewoon bij de opvoeding. Een dikke 10 en de aanrader van dit jaar!

De wereld van Eric Carle – Eric Carle
Slipcase met 3 kartonboekjes, Gottmer

Lees ook:
Het pannenkoekenboek – Eric Carle
Wat eten we vandaag – Eric Carle
Uitgeverij Gottmer ook in de boekenclub

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Een betoverende middag met paarse paarden,eenzame vuurvliegjes en een hongerig rupsje [verslag]

Het eerste boek dat ik voor onze zoon kocht, was een voelboek van Rupsje Nooitgenoeg. …