Corona in Huize Trotse Moeders [persoonlijk blog – 3]

In mijn vorige Corona-blog schreef ik over het Brononderzoek naar aanleiding van mijn positieve Corona test. Maar in hetzelfde gesprek werd ook een contactonderzoek gedaan… en dat vond ik nog lastiger. Dat ik niet weet waar ik Corona heb opgelopen is tot daar aan toe, daar kan ik wel vrede mee hebben, maar dat ik misschien iemand onbedoeld heb besmet, dat lijkt me echt vreselijk!

Knuffelen
Ik ben enorm voorzichtig geweest en mijn kinderen gelukkig ook, maar wij leven met ons vieren in Huize Trotse Moeders en er wordt geknuffeld, samen naar films gekeken en ondergestopt. De kans dat de kinderen besmet zijn is dus groot.

Eén vaccinatie
Verder zijn mijn lieve ouders komen eten, twee dagen voor ik ziek werd en dus in mijn besmettelijke periode. En zij zijn nog maar één keer gevaccineerd. Om hen maak ik me echt zorgen. De dame van de GGD belooft me dat zij hen als eerste gaat bellen om hen uit te leggen welke stappen ze moeten ondernemen.

Afstand houden
Ik had hen zelf ook al gebeld en verteld dat er een kans was dat ze besmet zouden zijn, ondanks dat we afstand hebben gehouden. We hebben immers een tijd in dezelfde ruimte gezeten. Voor hen brak toen ook een spannende periode aan. Gelukkig hield de dame van de GGD zich aan haar woord en heeft ze hen uitgebreid gesproken waardoor alle vragen beantwoord werden. Zij hebben direct een testafspraak gemaakt.

Voorzichtig
Gelukkig waren er verder geen contacten. Zoals al eerder aangegeven, zijn we als gezin erg voorzichtig, ook vanwege de mensen om ons heen.

Quarantaine
Zolang er nog geen testuitslagen van de kinderen zijn, hopen we op de kleine kans dat ze niet besmet zijn. De jongens gaan allebei in quarantaine in hun kamer. Mijn dochter ziet dat niet zitten maar ze blijft wel op afstand van me. Ik blijf zelf ook in mijn kamer, ga alleen 1x per dag douchen, maak de badkamer daarna volgens de regels schoon en laat hem 2 uur luchten voor er iemand anders in gaat. En probeer een beetje rust te nemen, ik voel me behoorlijk ziek….

Hoe het verder ging? Lees de volgende blogs over Corona in Huize Trotse Moeders hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

nijntje-boek in Nederlands met Gebaren

Toen ik het persbericht over de uitgave van een nijntje-boek in gebarentaal las, dacht ik …

Share
Share