De Bremer Stadsmuzikanten

De Bremer Stadsmuzikanten is het beroemde sprookje van de gebroeders Grimm uit 1812. Het verhaal gaat over dieren die het heft in eigen hand nemen. Een ezel, hond, kat en een haan hebben hun hele leven trouw in dienst van de mens gewerkt. Toch krijgen ze allemaal te horen dat ze hun werk niet goed meer doen en door hun bazen worden verstoten of gedood. Maar de dieren hebben een ander plan! Ze reizen naar Bremen om daar straatmuzikant te worden. De reis is lang en al gauw worden de vrienden moe. In het bos wacht hen het avontuur, dat gelukkig goed afloopt.

Recensie
Wat bij De Bremer Stadsmuzikanten direct opvalt zijn de prachtige illustraties. Er zijn in het boek ontzettend veel verschillende dessins gebruikt en het is net alsof het knip- en plakwerkjes zijn. Ik vind dat schrijfster Inke Heiland er goed in is geslaagd om het sprookje van de gebroeders Grimm in te korten. Het is al met al een goed geslaagde combinatie van illustraties en tekst en een erg leuk boek om voor te lezen.

De Bremer Stadsmuzikanten – Inke Heiland
Voorleesboek – hardcover – 16 bladzijden – Uitgeverij David &Goliat
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees meer:
Leon Gromt
In het bos van de luiaard
Eekhoorn maakt supersprongen

Share

About Tineke

tineke@awendan.nl'
Ik ben Tineke (35), ben getrouwd met Richard (36) en mama van twee lange einden - Sander (9) en Ilse (bijna 8). Mijn werkdagen breng ik schrijvend en vertalend achter mijn computer door als zelfstandig schrijftrainer, tekstschrijver en vertaler. Buiten mijn werk om kom ik tijd te kort door gezellige dingen te doen met man en kinderen, te lezen, klarinet te spelen, me te verliezen in Facebook, Twitter en Pinterest en nog veel meer.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share