Baby op komst? Let op je energierekening!

Is de kleine op komst? Dan komen er geweldige maar natuurlijk ook dure tijden aan. Een babybedje, vast abonnement op luiers en dagelijks wassen is niet meer te vermijden maar zijn er ook manieren om de kosten nog ietwat te drukken?

Stijging van het energieverbruik
Om te leren hoe je de kosten op energie kunt drukken is het belangrijk om te weten waarom het energieverbruik nu eigenlijk precies zo ver omhoog schiet bij de komst van de kleine.
Het heeft namelijk verschillende redenen. De belangrijkste is het feit dat of jij of je man vaker thuis is. Daardoor staat het licht vaker aan, de verwarming wordt meer gebruikt en ook wordt er meer water gebruikt. Daarnaast gaan vaak beide ouders minder werken. Ook dat voel je natuurlijk in de financiën. Een derde reden die meespeelt in de winter is het feit dat als je kind in de winter wordt geboren je een extra kamer moet verwarmen.

Is iedere situatie hetzelfde?
Nee, helaas kunnen we niet zeggen hoeveel jij er financieel precies op achteruit gaat aangezien dit afhankelijk is van de persoonlijke situatie. Uiteraard zal er een stijging van het energieverbruik zijn maar alleen al het soort huis waar je in woont maakt verschil. In een nieuwbouwhuis zal je verbruik natuurlijk minder omhoog schieten dan in een jaren 20 woning.

Tips om de kosten te drukken

  1. Let op je termijnbedrag en pas deze zo vroeg mogelijk aan. Als je elke maand iets meer betaalt dan dat je aangeraden is, is de kans klein dat je op het einde van je energiecontract nog een dikke naheffing krijg voor de energiekosten die je nog niet hebt betaalt.
  2. Let op de kleintjes. Let op de verwarming op de slaapkamers en in de babykamer. Draai ze gewoon uit als ze niet gebruikt worden. Als je in de nacht een fles opwarmt, doe dan niet gelijk alle lampen aan maar slechts een paar en was alleen als de trommel helemaal vol zit. Geen halve wasjes voor 1 slabbetje dus.
  3. Houd je energieverbruik nauwlettend in de gaten. Tegenwoordig heb je talloze apps die aangesloten zitten op de meter van je huis. Hierdoor kun jij in de gaten houden waar de grootste kosten vandaan komen en of je hier iets aan kunt doen.
  4. Vergelijk je energie en stap over. Door je energie te vergelijken krijg je inzicht in de prijzen die alle aanbieders hebben voor jouw persoonlijke situatie. Dit kan tot honderden euro’s per jaar schelen. Energie vergelijken loont dus!

 

 

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Waarom? De encyclopedie van natuur, wetenschap en techniek

Waarom trekken magneten elkaar aan? Wat is elektriciteit? Welke dieren hebben een vacht? Wat zit …

Share
Share