Bommel Glossy

De bedenker van Olivier B. Bommel, Marten Toonder,  is geboren in 1912 en daarom heeft de Toonder compagnie 2012 uitgeroepen tot Toonderjaar. De Bommel Glossy is een éénmalige uitgave ter ere van het Toonderjaar. Diverse bekende schrijvers en tekenaars hebben meegewerkt bij het maken van dit tijdschrift. De hoofdredacteur is Olivier B. Bommel zelf. De Bommel glossy is in verschillende edities verkrijgbaar. Zo is er een magazine uitgave gemaakt en een hardcover in 3 verschillende variëteiten. Voor de echte Bommel fans is er ook een hardcover fluweel, genummerd en gesigneerd exemplaar te koop.

Voor me ligt de magazine uitgave van de Bommel Glossy. De voorkant doet me direct denken aan het glossy damesmagazine LINDA. De Bommel glossy is in dezelfde stijl gemaakt. De voorkant is uitvouwbaar en daarop staan alle Bommelfiguren. Na het voorwoord geschreven door dhr. Bommel zelf, lees ik een interview met Milou Toonder (de kleindochter van Marten Toonder) en Willem Feltkamp. Zij heeft samen met haar man de Toonder compagnie opgericht. Een bedrijf dat er alles aan doet om vooral heer Bommel en Tom Poes levend te houden. Zo lees ik ook dat Olivier B. Bommel zijn eigen Facebook pagina heeft! Er hebben ook 18 studenten van de opleiding Comic Design een bijdrage geleverd voor de Bommel glossy. Hun is gevraagd een eigen interpretatie van Olivier B. Bommel te maken. De winnaar heeft de eervolle vermelding van “striptalent 2012” gekregen.

Niet alle onderwerpen in dit tijdschrift spreken mij aan, maar dat is ook niet zo gek, want ik behoor ook niet tot de groep Bommelfans. Het profiel van een Bommelfan is: 91% is man en 90% is 45+ waarvan de helft zelfs ouder is dan 61 jaar. Tja, ik ben 32 jarige vrouw… Wel ben ik een enorme liefhebber van het lezen van tijdschriften en daarom vind ik het wel erg leuk om de Bommel glossy te lezen. En ik denk dat ik mijn vader (die wel aan de 2 profielschetsen van een Bommelfan voldoet) heel erg blij maak met dit magazine.

Ook al ben ik geen “echte Bommelfan” is dit tijdschrift best leuk om te lezen. De glossy uitstraling past helemaal bij Olivier B. Bommel. Hij is tenslotte niet zomaar een beer. Het is niet een tijdschrift voor een hele brede doelgroep, maar menig man zal het erg waarderen als je dit tijdschrift voor hem koopt. Echt een cadeau tijdschrift dus!

Bestel hier je eigen Bommel Glossy>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Henry! [recensie]

Nederland, begin jaren zestig. De welvaart groeit en twintiger Henry Imholz, wereldburger en zoon van …

Share
Share