Yoomi, de zelf verwarmende babyfles

Een fles en verwarmer in één! Met 1 druk op de knop verwarmt Yoomi in slechts 60 seconden, de voeding van je baby tot de perfecte, natuurlijke temperatuur zoals bij borstvoeding. Voeden, waar en wanneer jij dat wenst!

Yoomi is bedacht door Farah en Jim, een echtpaar uit Groot-Brittannië. Farah -moeder- wenste een praktische en snelle manier om onderweg en ’s nachts haar kindje te kunnen voeden. Jim -vader en ingenieur- pakte een potlood en schetsboek en bedacht aan de keukentafel de basis voor het Yoomi systeem. Yoomi is dus een product dat ontworpen is door ouders, voor ouders. De combinatie van de wensen van een moeder, gecombineerd met de kennis van een ontwerper, heeft geresulteerd in het Yoomi systeem dat inmiddels wereldwijd verkocht wordt en veel Awards heeft gewonnen.

Recensie
Oke, of ik een recensie wil schrijven over een zelf verwarmende baby fles? Natuurlijk, maar wees nou eerlijk, echt veel kan dat toch niet zijn? En daar kom ik bij deze heel snel van terug, want de Yoomi fleswarmer werkt en kan ook echt heel praktisch zijn!

Wij ontvangen de fles enkele dagen voordat we voor drie weken naar Italië vertrekken. Een betere gelegenheid om de fles uit te testen is er dus niet. Op de avond voor vertrek open ik de mooi vormgeven kokerverpakkingen van de 140ml fles + warmer en de Yoomi pod. Met deze laatste kun je de warmer in slechts 2 minuten in de magnetron opwarmen in plaats van in 25 minuten in kokend water. Ik hou wel van een beetje tempo en kies er dus voor om de pod te gebruiken. Het opwarmen in kokend water kan altijd nog ergens op ons vakantieadres.

De gebruiksaanwijzing is duidelijk, dus enkele minuten na het openen van de kokers is mijn Yoomi opgewarmd. Hij moet zo’n 75 minuten rusten voor gebruik en is dan dagen later nog te gebruiken. Omdat wij geen risico willen lopen tijdens de (nachtelijke) voedingen onderweg vertrouwen we voor de heenreis op onze oude vertrouwde thermoskan. De Yoomi verdwijnt in de caravan. Klaar voor gebruik ergens in een zonnig Italië.

Enkele dagen later is het dan zo ver. We besluiten de hele ochtend op het strandje te bivakkeren, een mooie plek om de Yoomi te testen. Tegen Roosjes-fles-tijd druk ik op de oranje knop en tot mijn grote verbazing wordt de verwarmer inderdaad warm. Als inmiddels doorgewinterde difrax s-fles gebruiker moet ik even wennen aan de brede fles en ook Roos weet even niet helemaal wat ze met die enorme speen aan moet. Maar de brede fles ligt eigenlijk wel lekker in de hand en ook Roos weet enkele slokken melk naar binnen te krijgen. Haar verdikte voeding stroomt echter wat moeilijker door de verwarmingskanaaltjes, waardoor het drinken niet soepel loopt. Hier kunnen “grotere” spenen misschien wel bij helpen. Ook blijft Roos een beetje worstelen met de voor haar vreemde flesvorm. Ik denk dat baby’s die bijvoorbeeld de Avent flessen gewend zijn of die starten met de Yoomi flessen hier geen of minder last van hebben.

Omdat Roos inmiddels helemaal gewend is aan haar Difrax babyfles, haar voeding vanwege reflux-klachten wordt verdikt en het complete Yoomi assortiment behoorlijk aan de prijs is, gaan wij niet overstag. De basisset bestaande uit een 140 ml fles en warmer kost € 32,95. Als je een hele dag op pad wil, heb je daar eigenlijk 2 of 3 stuks van nodig.  En als ik heel eerlijk ben, dan werkt mijn oude vertrouwde thermoskan stiekem net zo snel en gemakkelijk.

Desalniettemin, de Yoomi werkt! En is zeker voor kort tripjes of bijvoorbeeld vliegreisjes een heel fijne fles en goede oplossing. Je moet er alleen wel wat geld voor over hebben en van te voren je baby laten wennen aan het drinken uit de fles.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Eindelijk hulp bij koemelkallergie?

Koemelkallergie is de meest voorkomende voedselallergie bij baby’s. Lastig, want het eerste jaar van zijn …