Krantenwijk en folderen [persoonlijke blog]

Sinds de kinderen begin dit jaar graag zakgeld wilden om voor Disney Infinity te sparen voor op de X-box 360, heb ik ze voorgesteld om samen kranten en te gaan bezorgen. Ik heb ze uitgelegd wat de bedoeling was en dat wilden ze wel! Zelfs Floortje wilde wel mee doen, want zij wilde gaan sparen voor een sluierstaartvis… hoe lief is dat?

Dus ik heb ons opgegeven en niet veel later kwam er een wijk bij ons in de buurt vrij. Ik heb de Bugaboo weer omgebouwd naar de wagenbak als vervoermiddel van onze kranten, dus we waren er klaar voor!

krantenwijk-folderen-blog-albertine-copyright-trotse-moeders-8 krantenwijk-folderen-blog-albertine-copyright-trotse-moeders-9

Elke woensdagmiddag bezorgen wij nu dus kranten met z’n viertjes, Josephine, Babette, Floortje en ik. Daphne is nog erg klein. Zij kan alleen mee als je alle tijd van de wereld hebt….

Dat hebben we niet op woensdagmiddag, want de meisjes willen ook nog sporten…. Josephine zit op function, samen met Babette, dan breng ik Floortje naar hockey, dan haal ik Josephine en Babette weer op en breng Babette door naar hockey en neem Floortje weer mee naar huis…. Gelukkig is oma dan bij Daphne en kookt ze ook nog voor ons! Want 1x in de vier weken breng ik ook de hockeymeisjes nog naar huis na de training om 18:45. Daar staat tegenover dat Babette de andere 3 weken door andere moeders thuis wordt afgezet.

krantenwijk-folderen-blog-albertine-copyright-trotse-moeders-2

En TOCH doen we die kranten erbij… Ik denk dat het helemaal niet verkeerd is om ze op deze manier bij te brengen dat voor niets de zon op gaat. Als je iets graag wilt hebben moet je ervoor sparen. En het lijkt te werken. Als ze nu naar de prijs van iets kijken, rekenen ze na hoeveel keer je kranten moet lopen om het bij elkaar te sparen.

Inmiddels loop ik er op woensdagochtend nog een krantenwijk bij en op maandagmorgen een folderwijk. Ze belden of we die ook wilden doen en ik heb ja gezegd…. Het verdient niet veel, maar je bent lekker buiten, in beweging en als er iets met de kinderen is, kun je direct naar ze toe. (Dat is gelukkig nog niet gebeurd hoor.)

krantenwijk-folderen-blog-albertine-copyright-trotse-moeders-11

Nog een groot voordeel is, dat je het in de vakantie met z’n allen kunt doen en je ze niet naar een buitenschoolse opvang hoeft te brengen of zo. Als ik een beter betaalde baan zou hebben en 4 kinderen naar de opvang zou moeten brengen, zou ik ook niet veel overhouden , toch?

Dus… MEIVAKANTIE… Proef op de som: met allevier de meiden op pad om de folders te bezorgen. Gelukkig was het mooi weer. En omdat het vakantie was , hadden we alle tijd voor alles wat de meisjes interessant vonden.


krantenwijk-folderen-blog-albertine-copyright-trotse-moeders-6 krantenwijk-folderen-blog-albertine-copyright-trotse-moeders-1

Met de jongste oefende ik de cijfers door naar de huisnummers te kijken, Floortje vindt alle vijvers interessant, altijd komen we hondjes of poesjes tegen om te aaien, uitgebloeide paardenbloemen “blaasbloemen” zijn altijd leuk, dode vogeltjes zijn zielig, lopen over de randjes van tuinmuurtjes aan de hand van een zus, het laten sneeuwen met bloesemblaadjes, je bent wat langer onderweg, maar het is tegelijkertijd ook quality-time met je kinderen.

krantenwijk-folderen-blog-albertine-copyright-trotse-moeders-4

Natuurlijk is het niet de hele tijd gezellig, want “Ik wil bij dat huis met het bospaadje” en “Ik wil ‘m bij Basje bezorgen” …. “Ja maar JIJ was de vorige keer al daar geweest”….. En dan kom ik tussendoor met “Daphne loop nou door” ….. En dan kan ze zo uit protest op de stoeprand gaan zitten….

krantenwijk-folderen-blog-albertine-copyright-trotse-moeders-12 krantenwijk-folderen-blog-albertine-copyright-trotse-moeders-13

’s Woensdags hebben we Daphne dus maar niet meer meegenomen. Op de woensdagochtend is de wijk wat groter. MAAR omdat we een klein stukje centrum meepakken, bezorgen we ook bij de McDonalds. Dat betekent een kleine pauze houden met een softijsje (alleen in de vakantie met de kids hoor, anders doe ik dat niet). En ze krijgen er iets meer voor, dat motiveert ze ook.

Dan komen we nog langs een huis waar een oudere vrouw woont, die Babette laatst een reep chocolade gaf door het raam. Daar bloeien ze helemaal van op, zo leuk!

krantenwijk-folderen-blog-albertine-copyright-trotse-moeders-7 krantenwijk-folderen-blog-albertine-copyright-trotse-moeders-10

We zullen zien hoe lang we het vol gaan houden; we doen het nu zo’n 3 1/2 maand. Ik vind dat we het sowieso een jaar vol moeten houden eigenlijk…. Maar in september gaat Daphne naar de basisschool en als ik dan een “echte baan” tegen kom moet ik even zien hoe dat nog uit komt natuurlijk.

Zullen we het volhouden tot december? We willen natuurlijk wel iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen en een fooitje ophalen tegen die tijd!!

krantenwijk-folderen-blog-albertine-copyright-trotse-moeders-3

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Everybody 1-2-Switch! [recensie]

De Nintendo Switch kan makkelijk gebruikt worden om samen met mensen spelletjes te spelen. Je …

Share
Share