Lieve mama

Jouw mama is natuurlijk de liefste van de hele wereld. Allen vergeet je dat soms te vertellen. En waarschijnlijk wil je haar nog veel meer dingen laten weten. In dit boekje kun je van alles voor haar opschrijven, tekenen en aankruisen! Kruis maar aan waar ze ongelooflijk goed in is en schrijf maar op wat het leukste was dat jullie samen hebben gedaan.

Recensie
Mijn dochter is helemaal gek van haar vriendenboekje. Voordat ze naar school gaat wordt er nagedacht welk vriendje of vriendinnetje er nog niet in staat en die krijgt dan het boekje mee naar huis. Toen mijn meisje dit boekje in handen kreeg en hoorde dat het een knutselvriendenboekje was voor haar en voor mama, wilde ze meteen aan de slag! Zo gezegd, zo gedaan…

Lieve mama is een leuk boekje boordevol leuke opdrachten om in te vullen, te tekenen of te schrijven. Alhoewel het zeker leuk is als je zoon of dochter de leeftijd heeft dat hij/zij dit zelf kan invullen, is het ook erg schattig als jonge kinderen een handje geholpen worden om dit boekje te vullen. Sommige opdrachten lenen zich daar ook heel erg voor. Maak een button voor mama, is bijvoorbeeld echt zo’n knutselding voor kleuters bijvoorbeeld, maar ook een lijstje om aan te kruisen wat mama eigenlijk op het werk doet is juist leuk als dit ingevuld wordt door een jong kind. Dochterlief vulde deze pagina in met papa en bij “verhaaltjes schrijven” kwam een vinkje te staan. Nou ja, dat klopt natuurlijk wel een beetje, want dat doe ik ook regelmatig. Maar ook denkt ze dat ik koffie drink (klopt) en telefoneer (hoezo, doe ik dat thuis echt zo veel?) Maar het grappige is dat er ook vinkjes staan voor stempelen en dansen

Ook ben ik erg benieuwd wat mijn dochter gaat tekenen bij “mama is een duizendpoot.” Een opdracht waarbij in allerlei handjes dingen getekend moet worden wat mama vaak vast houdt. De leukste belevenis samen kunnen oudere kinderen natuurlijk al heel mooi zelf opschrijven, terwijl jonge kinderen daar hulp bij nodig hebben of een tekening er van kunnen maken (met een verklaring erbij wellicht).

Zelf laat ik zo nu en dan mijn dochter wat invullen in Lieve mama en ik zorg er dan voor dat de datum erbij komt te staan. Dan kan ze later (wellicht als ze zelf moeder is) terugkijken hoe ze haar mamma vroeger zag! Of je kind het nu al zelfstandig in kan vullen of met hulp, het zal met veel plezier gedaan worden. Koester het boekje dan en laat een mooi en waardevol document achter voor je kind. Leuk bijvoorbeeld om terug te geven op het moment dat je kind uit huis gaat, gaat trouwen of zelf moeder wordt…

Psstt… Nog een geheimpje…  Met het oog op Vaderdag is het boekje Lieve papa (inderdaad een vriendenboek voor papa) wellicht een leuk idee!

Lieve mama (Knutselvriendenboekje voor jou en je moeder) – Gerard Janssen
Informatieve boeken, paperback, 48 pagina’s, Snor
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een veelzijdig cadeau

Soms heb je een beetje hulp nodig. Je weet wel dat je iets moet doen, …

Share
Share