Het monster van Parijs

De makers van Shark Tale kwamen in 2012 met een nieuwe animatiefilm: Het monster van Parijs. In de zomer draaide deze film in de bioscoop en eind oktober komt hij op de DVD in de winkels te liggen.

Het verhaal
Een angstaanjagend monster zwerft omstreeks 1910 door de straten van Parijs en zorgt voor paniek onder de mensen. Emile, een verlegen filmoperateur, en zijn vriend Raoul, de uitbundige uitvinder, zijn op zoek naar dit monster die zij per ongeluk gecreëerd hebben in het laboratorium van de professor.  Dit leidt tot een spannend avontuur door de straten van Parijs. Ondertussen valt Raoul als een blok voor de charmes van een sprookjesachtige zangeres. Hij is alleen niet de enige. Ook de politiecommissaris en het monster weet zij te betoveren met haar stem. Maar is het monster wel echt zo gevaarlijk als hij lijkt?

Recensie
Het monster van Parijs is een heerlijke animatiefilm om een lekker voor te gaan zitten. De titel doet een enge film vermoeden, maar dit valt erg mee. Mede doordat het monster eigenlijk een zachtaardig en onbegrepen reuzenvlo is. Eentje met een geweldig muzikaal talent en die bevriend raakt met Lucille, de zangeres. Het verhaal draait dus eigenlijk om vriendschap en verliefdheid.

Deze animatiefilm is erg mooi en met zeer veel zorg gemaakt. De sfeer van het oude Parijs komt goed naar voren en de karakters zijn zeer gedetailleerd neergezet. Door de goede mix van avontuur, de muziek en tederheid, is het een film die zowel jongens als meisjes zal aanspreken. De film is een prachtig verhaal met de nodige diepgang. Verwacht alleen niet een enorme lading humor. Desondanks is het een zeer geslaagde film die voor zowel jong als oud een aanrader is!

Deze film is bedoeld voor 6 jaar en ouder. Zelf vind ik dat ook kinderen van 4 jaar en 5 jaar kunnen kijken, mits je er als ouder bij bent en bij de actie stukjes wat uitleg geeft.

Bestel deze film hier via Bol.com>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share