Pastabijbel: van agnolotti tot rigatoni en van tagliatelle tot zite [recensie]

PastabijbelMet meer dan 130 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Roberta in Pastabijbel de oneindige mogelijkheden van pasta zien, uiteraard geheel volgens Italiaanse traditie. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van verschillende soorten pasta’s en sauzen. Van klassiekers zoals spaghetti carbonara en alle vongole tot minder bekende gerechten als pizzoccheri alla valtellina en zite alla sangiovanello. Pastabijbel is voor zowel de beginnende kok als het kookwonder een verrassend en leerzaam naslagwerk.

Recensie
Pasta… niet alleen favoriet bij mij, maar ook bij mijn kinderen. Wanneer er pasta op tafel komt, zijn er de minste discussies over borden die leeggegeten moeten worden. We variëren zelf ook behoorlijk met de ingrediënten en met de soorten pasta, maar komen toch vaak terug op de ‘succes-recepten’ zoals spinazie-lasagna en de ‘kindvriendelijke pasta‘. En nu hebben we een Pastabijbel toegestuurd gekregen!

Pastabijbel van agnolotti tot rigatoni en van tagliatelle tot zite, van Roberta Pagnier, uitgebracht door Carrera culinair

De Pastabijbel is een deel uit de reeks kookbijbels van uitgeverij Carrera Culinair. En deze kookbijbels zijn echt meer dan alleen kookboeken. Alle aspecten van het onderwerp, in dit geval pasta, worden besproken. Van zelf pasta maken (ook zonder machine!) tot de geschiedenis van pasta. Ook worden de diverse pastesoorten besproken (ik had nog nooit van zite gehoord!). Kortom: interessant.

Pastabijbel van agnolotti tot rigatoni en van tagliatelle tot zite, van Roberta Pagnier, uitgebracht door Carrera culinair

En dan de recepten… Ik krijg direct zin om de keuken in te duiken! Zelf pasta maken, zoals saffraanpasta of (echt waar!) cacaopasta… En dan nieuwe recepten uitproberen. Van eenvoudige Gnocchi alla Romana en Linguine al pesto Genovese tot wat meer bewerkelijke zoals Ravioli met Amatriciana. Ik ben ook erg benieuwd naar deze versie van Spaghetti Carbonara. Daar heb ik nog steeds geen recept van gevonden waardoor ik hem zo lekker kan maken als toen ik hem at in de periode dat ik in Zwitserland woonde. In de Pastabijbel wordt verklapt dat er helemaal geen room in gaat… zou dit dan het ultieme recept zijn? Ik sluit het niet uit!

Pastabijbel van agnolotti tot rigatoni en van tagliatelle tot zite, van Roberta Pagnier, uitgebracht door Carrera culinair

De Pastabijbel is een heel duidelijk, overzichtelijk boek. De recepten beginnen met een inleiding, er is een duidelijke lijst met wat je nodig hebt en er staat een aantrekkelijke foto bij. Een hardcover en een leeslint maken dat dit boek prima afgewerkt is. Deze Pastabijbel zou in geen enkele keuken mogen ontbreken!

Bekijk op bol.comPastabijbel – Roberta Pagnier
Hardcover, pagina’s, uitgeverij Carrera Culinair
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Brits bakboek

Hoewel in Huize Trotse Moeders bakken meestal gedaan wordt door mijn 12-jarige dochter, vind ik …

Share
Share