Even voorstellen: Trotse Moeder Rachel

even-voorstellen-trotse-moeders-rachel-1Op onze oproep aan zwangeren en meerlingmoeders om zich te melden wanneer ze het leuk vinden om hun persoonlijke verhalen te delen op TrotseMoeders.nl kwamen een heleboel enthousiaste reacties binnen. Een aantal moeders heeft inmiddels al een eerste blog geschreven, maar voor die gepubliceerd gaan worden, gaan we ze eerst voorstellen. Hier is het de beurt aan Rachel de Bonte, zij stelt zichzelf voor:

Mijn naam is Rachel, 33 jaar en getrouwd met Dave. Samen hebben wij 3 kinderen. Emmanuel van 6 jaar en een tweeling van 3 jaar, Jeremiah en Naomi.

Wij komen oorspronkelijk uit Den Haag maar wonen sinds bijna 10 jaar in Zeeuws-Vlaanderen vlakbij de Belgische grens in een heel klein dorpje, in een heel oud huis (uit 1860). Het is zelfs ergens nog op papier een “historisch boerderijtje”. We wonen daar erg fijn samen met onze dieren: een hond, 2 katten, een chinchilla, vijvervissen, volièrevogels, 6 kippen, 3 hanen, 5 loopeenden en 3 pony’s (een tinker en 2 shetlanders). Het lijkt wel een dierentuin hier!

even-voorstellen-trotse-moeders-rachel-2Na de komst van onze tweeling hebben we besloten dat ik zou stoppen met werken. Ik werkte 5 ochtenden en 2 avonden en soms moest ik voor 1,5 uur werken om 05.45 uur mijn bed uit om te zorgen dat iedereen verzorgd en wel op de opvang en school was. Na een maand werken zei mijn man: “zou je niet eens stoppen met werken?! want dit werkt niet!” Iedereen was chagrijnig doordat er 5 ochtenden in de week de kids zo vroeg op moesten staan, ik werkte voor de opvang en soms waren de tijden niet te combineren met het drukke gezinsleven en alles daaromheen.

Hoewel mijn man een gewone baan als monteur heeft en ook geen gouden bergen verdient, hebben we toch de gok gewaagd en heb ik mijn baan opgezegd om er voor de kinderen te zijn als thuismoeder. Ik ben nu inmiddels ruim 3 jaar thuismoeder en heb er nooit spijt van gehad. Er is veel meer rust en routine en het belangrijkste vind ik toch wel dat de kinderen het fijn vinden dat mama er voor ze is uit school en er net als vroeger toen ik klein was, koek en drank is uit school en ze hun verhaal kunnen vertellen. Hoewel ik het heerlijk vind om thuismoeder te zijn, is het soms ook flink aanpoten en is het niet altijd rozengeur en maneschijn, want ja ook hier maken ze wel eens ruzie, ook hier is er wel eens stress en ook hier is er wel eens verdriet.

In mijn vrije tijd (ALS ik die eens heb) rijd ik graag paard. Ik heb sinds 1,5 jaar een jonge pony, een voskleurige tinker, die ikzelf beleer. Een hoop tijd en energie zit daarin maar het is erg leuk. Ook houd ik van zwemmen, ben ik graag buiten bij onze dieren en vind ik het ook wel heerlijk om eens verzonken te zitten in een tijdschrift als Landleven, Woonmagazines en tijdschriften voor ouders. Wat ik ook heerlijk vind is uit eten gaan en dan het liefst met manlief. Even tijd voor elkaar en een gesprek kunnen voeren zonder gekakel aan tafel.

even-voorstellen-trotse-moeders-rachel-4

Ik vind het leven als een tweelingmoeder toch een tikkeltje anders soms. Je hebt er toch 2 in dezelfde fase en dezelfde leeftijd. Neem de peuterpubertijd. Die heb ik niet 1x maar 2x en dan ook nog eens tegelijk. Ik vind het soms erg pittig.

Ik ga hier met regelmaat een blog schrijven, waar ik heel veel zin in heb, en geef daarin de mensen een kijkje in ons leven, o.a. een kijkje in ons leven als tweelingouders.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Hoe vind je een unieke beker?

Koffie meenemen voor onderweg in een koffiebeker is voor veel mensen de ideale oplossing om …

Share
Share