Altijd ijs

altijd-ijs-foto-recepten-recensie-copyright-trotse-moeders-8In 100 heerlijke, verrassende ijsrecepten bewijst ijsfanaat Marleen Visser dat ijs geschikt is voor elk seizoen. Ze beperkt zich niet tot de bekende smaken, maar experimenteert er flink op los. Denk aan: wake up espressopops, lychee-darjeelingsorbet, mango sticky rice-magnum, crème brûlée-pops, scroppino-ijsjes, groene smoothie-ijsjes, mojito, zoete-aardappelijs met karamel en witte chocolade, bananensoftijs. Naast ondeugend lekkere ijsjes, de ‘vicecreams’, brengt Marleen ook lekkere gezonde variaties, de ‘nicecreams’. Beide ijssoorten zijn gemaakt van pure, natuurlijke ingrediënten uit het seizoen, goed voor het milieu en zo smaakt zelfgemaakt ijs het állerlekkerst.

Recensie
Eerlijk gezegd had ik recensente Loes in gedachten voor het recenseren van het boek Altijd ijs. Zij eet nog nèt iets meer ijs dan ik en maakt zelf ook regelmatig ijs. Maar mijn dochter pikte het boek onmiddellijk uit de stapel recensieboeken en begon haar smeek-technieken op mij uit te proberen. Toen ze zei dat ze Altijd ijs meteen wilde gaan gebruiken, ging ik overstag.

Haar eerste project was een ‘nicecream’, een relatief gezond ijsje. Het boek beschrijft ook ‘vicecreams’ met ingrediënten als suikers, chocolade etc, maar dochterlief ging voor een ijsje met vers fruit.

altijd-ijs-foto-recepten-recensie-copyright-trotse-moeders-9

Nadat ze vers fruit had gesneden en het kokoswater uit het recept had vervangen door niet te zoete aanmaaklimonade, gingen de ijsjes de diepvries in. We hadden geen stukjes of ijsvormpjes in huis, dus gebruikte mijn dochter cupcake-vormpjes.

altijd-ijs-foto-recepten-recensie-copyright-trotse-moeders-2 altijd-ijs-foto-recepten-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Toen de ijsjes klaar waren, kregen we ze op een bordje geserveerd en konden we ze met een vorkje opeten. De kinderen prikten hun vork er gewoon in en aten het ijsje zo op. Zelf heb ik het vruchtenijsje in een glas water gedaan waardoor ik een lekker zomers drankje kreeg.

altijd-ijs-foto-recepten-recensie-copyright-trotse-moeders-6 altijd-ijs-foto-recepten-recensie-copyright-trotse-moeders-4 altijd-ijs-foto-recepten-recensie-copyright-trotse-moeders-7

Alle recepten uit Altijd ijs zijn te maken zonder ijsmachine, wat voor ons wel prettig is, want die hebben we niet! Wat ik wel ga aanschaffen nu mijn meisje zo fanatiek aan het experimenteren is, zijn ijsvormpjes en stokjes. Bij de recepten wordt duidelijk aangegeven hoe moeilijk ze zijn om te maken. De meeste ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te koop. In het begin staat een aantal basisrecepten en daarna is het boek onderverdeeld in de vier seizoenen. Ook de foto’s van de ijsjes zijn in bijpassende kleuren / sfeer gefotografeerd. Mooi gedaan!

altijd-ijs-foto-recepten-recensie-copyright-trotse-moeders-10Ik heb uit ieder seizoen een keuze gemaakt uit de verschillende recepten en ga onderstaande recepten als eerste uitproberen:

  • Lente: Yoghurtijs met frambozenswirl & balsamicosiroop
  • Zomer: Blauwe-bessen-lavendelijs
  • Herfst: New York Cheesecake ijs
  • Winter: Cranberry-yoghurtijs met witte choco

Ik ben blij dat mijn dochter me overgehaald heeft om dit boek zelf te recenseren, ik kijk er nu al naar uit om de recepten te gaan uitproberen. En Loes, je bent welkom om te komen proeven hoor!

Altijd ijs – Marleen Visser
Hardcover, 244 pagina’s, 100 recepten, uitgeverij Carrera
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

IJs – boek met 30 recepten

IJs…. ik ben er dol op en heb die liefde doorgegeven aan mijn jongste zoon. …

Share
Share