Zo creëer je een kindvriendelijke keuken

De keuken is het hart van je woning. Hier ben je samen met je gezin, hier ben je aan het koken, hier ben je aan het werk, hier ben je aan het ontspannen. De keuken moet een fijne plek zijn. Natuurlijk zeker voor jou, maar ook voor je kids. En dan zijn er heel wat dingen waar je op moet letten, want kinderen zijn niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel erg nieuwsgierig. En je moet leren omgaan met die grijpgrage handjes en zorgen dat je keuken ook nog eens veilig is. In deze blog lees je alles over het creëren van een keuken waar je met het hele gezin van kunt genieten. Op zoek naar een nieuwe keuken? Een keuken van KeukenConcurrent is altijd een goed plan.

Zorg voor genoeg veilige opslagruimtes

Er zijn bepaalde dingen die je kinderen niet mogen gebruiken in de keuken, denk aan scherpe messen, blenders, waterkokers en noem het maar op. Natuurlijk moet je je kinderen ook uitleggen dat deze items niet veilig zijn, maar het is dan nog verstandig om deze spullen op te bergen op een plek waar de kinderen er niet bij kunnen. Je kunt ook kiezen voor speciale vergrendelingen om sommige keukenkastjes of lades af te sluiten voor kinderen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je kinderen veilig zijn in de keuken en dat je niet altijd als een havik toezicht hoeft te houden. Dat geeft jou ook wat rust als je eten aan het koken bent.

Denk na over je meubels en accessoires

Als je je keuken gaat inrichten is het belangrijk dat de meubels veilig zijn voor kinderen. Scherpe hoeken zijn meestal niet geschikt voor rondrennende kinderen die nog niet weten dat ze voor zich moeten kijken als ze aan het lopen zijn. Je hoeft natuurlijk niet de hele keuken eruit te trekken als je wel scherpe hoeken hebt, maar probeer je keuken wel een beetje childproof te maken. Ga je een compleet nieuwe keuken kopen, dan kun je hier rekening mee houden in het ontwerpen.

De kleine details maken een groot verschil

Met kids in de keuken zijn er een aantal dingen die jouw leven, en het leven van je kinderen, een stuk makkelijker kunnen maken. Denk aan een krukje of een klein stoeltje zodat ze bij het aanrecht kunnen. Voeg een krijtbord of whiteboard toe zodat ze zelf iets toe kunnen voegen aan de boodschappenlijst en zorg voor wat magneetjes zodat je hun kunstwerken een mooi plekje kunt geven op de koelkast. Met deze kleine dingen zorg je dat je kids zich welkom voelen in de keuken en dat maakt de keuken een stuk gezelliger voor iedereen.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Wat is Kinkhoest

Vandaag brachten meerdere nieuwssites het bericht dat in februari en maart 2024 al 4 baby’s …

Share
Share