Baby NIET achterlaten in warme auto

Met deze temperaturen hoor je er weer veel over in het nieuws. Ouders die hun kinderen achterlaten in de auto die in de zon staat. Onbegrijpelijk, want je zou bijna denken dat er inmiddels genoeg bekend is over gevallen waarbij er kindjes zijn overleden.

Een te hoge lichaamstemperatuur kan zeer ernstige beschadiging van de organen en zelfs de dood tot gevolg hebben. Oververhitting kan sneller gaan dan je denkt. Binnen een paar minuten kan de temperatuur in een auto oplopen tot 50 graden Celsius! Vooral jonge baby’s hebben nog niet zo’n goede warmte regulatie zoals volwassenen dat hebben. Vandaar dat ze ook niet in warme ruimtes te slapen moeten worden gelegd. Pas vanaf een jaar kunnen baby’s langzaam maar zeker een beetje hun temperatuur onder controle houden. Maar zulke hoge temperaturen zijn uiteraard voor niemand goed.

Ook het rijden op zich in een warme auto kan soms al een risico zijn. Gelukkig heeft de ANWB hiervoor een lijst met tips gemaakt. Deze kan je hier vinden>>

Mocht het toch zijn dat je kindje oververhit is geraakt, om wat voor reden dan ook. Aarzel niet en alarmeer de hulpdiensten. Probeer ook het kind over te brengen naar een koele ruimte, en dep het kindje met een natte doek zodat de temperatuur naar beneden gaat. Als het kindje nog bij zijn positieven is, geef het dan wat te drinken.

Gelukkig loopt het in sommige gevallen ook goed af! In Engeland zag een voorbijganger een baby in een auto zitten en belde de politie, die op haar beurt het raampje insloeg om de baby te redden. Toen ze de baby uit de auto haalden begrepen ze dat ze een foutje hadden gemaakt. Het ging in dit geval om een levensechte Reborn doll. Deze pop lijkt zo erg op een echte baby, dat het logisch is dat een voorbijganger alarm slaat.

About Martine

bodrumlover1@live.nl'
Ik ben een getrouwde vrouw en trotse thuisblijfmama van een dochter geboren in juni 2010.

Check Also

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een gezinsauto?

Is er een kleintje op komst? Dan is het slim om eens kritisch naar je …