Voorraad-taart [recept]

Mijn dochter is altijd wel te vinden voor een momentje mama waarin we wat bakken. Erg gezellig en wanneer er visite is, is het ook leuk om vers gebakken cake, taart of muffins te hebben.

Onlangs wilde ze weer graag iets met me bakken en we kozen voor de speculaas-mon-chou-taart, waarvan ik dacht alle ingrediënten in huis te hebben, klik hier voor het recept >>>>

snelle-taart-creme-fraiche-recept-copyright-trotse-moeders-2Maar helaas, de Mon Chou was over datum en de speculaas was verdwenen. De Trotse Vader van mijn kinderen keek niet al te schuldig, maar we zaten door hem wel met een “probleem”. Even speuren in de voorraadkastjes dus.

Gevonden:
(room)boter
lange vingers
houdbare slagroom
(basterd)suiker
(Griekse) yoghurt
crème fraîche
frambozenjam

Gemaakt:
We hebben een taartbodem gemaakt van gesmolten boter (ongeveer 100 gram) met verkruimelde lange vingers. Deze in kleine springvormpjes hard laten worden in de koelkast

eigen-taart-recept-copyright-trotse-moeders-5 eigen-taart-recept-copyright-trotse-moeders-4

Voor de vulling hebben we eerst de slagroom (200 ml) stijf geklopt, daarna de crème fraîche (125 ml) toegevoegd en 4 lepels Griekse yoghurt. Nog even kloppen op een lage stand en nog 4 lepels suiker toevoegen.

eigen-taart-recept-copyright-trotse-moeders-2 eigen-taart-recept-copyright-trotse-moeders-3

Het mengsel verdelen over de taartbodem en minimaal een uur in de koelkast laten opstijven.

snelle-taart-creme-fraiche-recept-copyright-trotse-moeders-1

Daarna bedekken met de frambozenjam (of met vers fruit natuurlijk!). Eventueel nog wat slagroom er op, maar zelfs voor mijn dochter was het zonder slagroom al lekker genoeg!

snelle-taart-creme-fraiche-recept-copyright-trotse-moeders-3

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share