Seks tijdens je zwangerschap [TIPS]

Tijdens je zwangerschap veranderd je hele lichaam, je gevoelens en je verlangens. Maar dit hoeft niet te betekenen dat je verlangens om te vrijen verdwijnen. Beter gezegd: in bepaalde periodes tijdens je zwangerschap heb je waarschijnlijk meer zin om te vrijen dan je misschien van jezelf gewend bent. Dit is heel normaal en kan ook gewoon. Zeker tot de zevende of zelfs tot de achtste maand van je zwangerschap.

Omdat vrijen tijdens de zwangerschap toch wel een hele nieuwe ervaring is, een paar seks tips voor jou en je partner:

Wel of geen seks
Zijn je partner of jij misschien bang om je ongeboren baby te beschadigen tijdens het vrijen? Hier is geen enkele reden toe. Vrijen is geheel ongevaarlijk tenzij er medische redenen zijn om het niet te doen. De foetus zit beschermd in vliezen en vruchtwater en ook de slijmprop sluit hem af van de buitenwereld.

LET OP: Het is beter om geen gemeenschap te hebben als je vliezen zijn gebroken of je weeën hebt voor de 37ste week.

Buikpijn
Heb je na of tijdens een orgasme last van een raar pijnlijk gevoel in je onderbuik? Geen paniek! Deskundigen denken dat dit komt door de spanningen in je baarmoeder en zijn dus geheel ongevaarlijk. Ook kan je na het vrijen last krijgen van een hard en pijnlijk gevoel in je buik. Het lijkt dan net als of je baarmoeder een harde bal is. Deze pijn is ook geheel ongevaarlijk maar wel erg vervelend. Het is belangrijk om te ontspannen. Een warme douche wil nog wel eens helpen.

Geduld
Vrijen tijdens de zwangerschap is voor zowel je partner als voor jou een hele nieuwe ervaring. Geduld is daarom erg belangrijk. Wees duidelijk naar je partner toe en laat hem weten wat wel en niet gewenst is.

Soa’s
Seksueel overdraagbare aandoeningen (ook wel Soa’s genoemd) worden vrijwel direct aan je baby overgedragen. Vrij daarom absoluut niet met iemand waarvan je de seksuele geschiedenis zelf niet kent!

Standje Lepeltje- Lepeltje
Een geliefd standje tijdens de zwangerschap is standje Lepeltje- lepeltje. Jij ligt dus op je zij en je partner achter je, terwijl jullie beide dezelfde kant opkijken. Dit standje is erg intiem omdat jullie lichamen bijna overal contact met elkaar maken. Ook seks “van achteren” oftewel “op z’n hondjes” wordt vaak gedaan. Dan heb je het minste “last” van de groeiende buik.

Seks beschermt
De baarmoeder is een spier die regelmatig samentrekt. Dit ‘samentrekken’ gebeurd ook tijdens een orgasme. Door het samentrekken blijft je baarmoeder in goede conditie tijdens je zwangerschap en houd ook je bekken soepel en stevig. Seks is dus goed voor je gezondheid. Seks tijdens de zwangerschap beschermt ook tegen een gevaarlijke vorm van hoge bloeddruk. Kortom… uitproberen, oefenen en veel plezier!

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Sex Education

Sex Education…. wanneer je er van gehoord hebt, heb je vast één of meer kinderen …

Share
Share