Pipo de Clown in pretpark Julianatoren [verslag]

Joepie het pretpark seizoen gaat weer van start. Pretpark de Julianatoren bij Apeldoorn is ook weer geopend en start dit seizoen met een primeur. Pipo is vanaf 14 april t/m 28 mei op diverse data 2 keer per dag te zien (niet elke dag) in het Jul en Julia theater! Na de shows in Julianatoren zal Pipo vanaf medio september ook weer op de Nederlandse televisie te verschijnen.

Pipo en zijn vrouw Mammaloe zijn een waar begrip in Nederland. Sinds de jaren ’50 reist Pipo de Clown rond in zijn Pipowagen. Ook de klunzige Klukkluk zal menigeen nog kunnen herinneren van vroeger. Pipo is in een nieuw jasje gestoken en ook de verhaallijn is door Van Hoorne entertainment van deze tijd gemaakt.

De weersvoorspelling ziet er voor deze eerste paasdag niet echt denderend uit, maar vol goede moed vertrekken we richting Apeldoorn. Daar aangekomen zijn we te laat voor de Jul en Julia’s openingsshow maar de voorstelling van Pipo begint al bijna dus daar gaan we meteen maar heen.

Waar we gewend waren om helemaal naar het achterste terrein van het park te lopen en in een grote circustent plaats te nemen, worden we nu begeleid naar het Jul en Julia theater dat achter het spookhuis staat. De ruimte is wat kleiner dan de circustent, maar ziet er wel heel mooi uit en er is plaats genoeg voor iedereen. De kinderen kunnen op bankjes voor het podium plaats nemen en de ouders daarachter op een tribune.

Al gauw begint de show met een vrolijk liedje van Pipo de clown en Mamaloe. De sfeer zit er meteen goed in. Waar ik thuis nog even bang was dat mijn dochter van 4 jaar Pipo misschien een beetje eng zou vinden, blijkt het tegendeel waar te zijn. Ze zit aandachtig vooraan op een bankje te kijken en luisteren naar de voorstelling. De voorstelling bevat veel liedjes met een makkelijk refrein waardoor iedereen vrolijk mee zingt en klapt. Ik wil nog niet helemaal verklappen waar de show over gaat, want dat is veel te leuk om zelf te zien, maar ik zal een klein stukje verklappen….

Pipo vertelt ons dat het sapperdeflaphoeradag is, hij verheugt zich zo op de slagroomtaart die Mamaloe altijd op deze bijzondere dag maakt. Maar het lijkt wel alsof Mamaloe helemaal vergeet dat het vandaag sapperdeflaphoeradag is.. Hij is bang dat ze deze dag helemaal vergeten is….

De kinderen hebben genoten van de voorstelling en voor ons als ouders was het ook echt geen straf om naar te kijken en te luisteren daar de zangkunsten van beide spelers van een behoorlijk goede kwaliteit zijn! Voor de liefhebbers was er na afloop de mogelijkheid om met Pipo en Mamaloe op de foto te gaan.

Na de voorstelling is het tijd om de plattegrond erbij te pakken en op zoek te gaan naar een aantal spannende attracties. Na het reuzenrad, spookhuis en de dinotour zien we een donkere lucht aankomen. Tijd voor de lunch besluiten we. Gelukkig is er voldoende plek in het restaurant en kunnen we binnen een beetje opwarmen (het was toch best wel koud bovenin het reuzenrad) terwijl wij genieten van een lekkere cappuccino is er binnen genoeg te spelen voor de kinderen.

Als onze magen zijn gevuld is de regen gelukkig weer weggetrokken en gaan we weer op pad. We beklimmen de kijktoren, (waar we onderweg in een deuk liggen als we onszelf in de lachspiegels bekijken) van bovenaf hebben we een prachtig uitzicht over het park.

We hebben ons deze dag geen moment verveeld en ondanks dat we al 2x eerder in de Julianatoren zijn geweest hebben we vandaag toch ook nog nieuwe attracties ontdekt. De kinderen hebben naast de elektronische attracties ook heel veel plezier gehad in de speeltuin die achter in het park ligt. We zijn niet eens meer aan de andere shows, zoals Jul’s vliegfestijn of Julia’s prinsessenbal toegekomen.

Voordat we er erg in hebben horen we de omroeper zeggen dat het bijna 5 uur is en het park gaat sluiten. We kunnen nog net een stukje van het Swing & uitzwaai feest mee pakken, maar dan is het toch echt al tijd om naar huis te gaan.

Ondanks de minder goede voorspelling hebben we het vandaag toch heel erg getroffen met het weer. Ook na dit bezoek is de conclusie dat Julianatoren een leuk pretpark is met voldoende attracties voor verschillende leeftijden en zijn de shows echt een leuke toevoeging.

Hou je niet zo van Pipo?.. Dan zijn er komend seizoen nog tal van andere shows te zien; Fien en Teun komen langs, Woezel en Pip, Thomas de stoomlocomotief en nog vele andere.

Met het gezinsabonnement geniet je met je gezin (ongeacht het aantal eigen kinderen) een heel seizoen lang van alle te gekke attracties, fantastische shows en grote evenementen van de Julianatoren. En je krijgt vele te gekke extra’s. Het gezinsabonnement van de Julianatoren, voor de leukste dagjes uit!

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Opening van Texas Twister – de nieuwe atrractie in De Julianatoren [verslag]

Je kent het vast wel, zo’n dag met een gouden randje. Kinderen goed gehumeurd, het …