Mama, waar ben je?

De babydieren in dit boekje zijn op zoek naar hun mama. Zoek je mee? Door de leuke flapjes op te tillen, kom je te weten waar de mamadieren zich verstoppen!

Recensie
Mama, waar ben je?
is een leuk en origineel flapjesboek. Op de linkerpagina staat een prachtige foto van een dier afgebeeld. Op deze pagina staat steevast de tekst “Mama … , waar ben je?”  Op de rechterpagina staan 4 tekeningen op een flapje van verschillende dieren. Onder de flapjes staat dan een foto van het desbetreffende dier. Als het dier niet de mama is van de dier op de linkerpagina, staat er bijvoorbeeld:”Ik ben mama zebra niet, ik ben een ijsbeer”. Onder het juiste flapje staat dan de tekst:”Hier ben ik, kleintje. Ik ben mama zebra”. Zo leren kinderen spelenderwijs de dierennamen kennen en leren ze hoe de dieren er uitzien als ze jong zijn en als ze volwassen zijn.

Mijn kinderen van 3 en 5 jaar vinden dit boekje erg leuk. De jongste draait nog willekeurig een flapje om en de oudste draait gelijk het goede flapje om. Maar beide vinden de flapjes en de foto’s van de dieren erg leuk. Daar komt bij dat de achtergrond van de flapjes felle kleuren hebben. Hierdoor wordt het een kleurrijk geheel en springen de tekeningen er echt uit. Zelf vind ik de foto’s erg mooi om te zien. Het zijn echte natuurfoto’s van o.a. een aap, olifant, giraffe en een leeuw. De foto’s zijn dan ook met zorg uitgezocht en een compliment waard. Mama waar ben je? is dan ook een heel leuk en leerzaam flapjesboek voor peuters en kleuters.

Mama, waar ben je? – Mack
Flapjesboek, hardcover, 14 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

 

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share