Brown Girl Magic [review]

TM Brown Girl Magic omslagWanneer je als ‘bruin’ meisje opgroeit in het ‘witte’ Westen, zie je jezelf wel weerspiegeld in de spiegel, maar niet in de maatschappij. Niet op televisie, in boeken en om je heen. Brown Girl Magic is een boek wat speciaal voor magische bruine meisjes in een witte wereld geschreven is. En voor mensen om hen heen.

Omschrijving
Dalilla Hermans’ boek ‘Brown Girl Magic‘ is een in Vlaanderen uitgegeven bijzonder tweetalig boek over bruine meisjes [Standaard Uitgeverij]

Dalilla Hermans Brown Girl Magic hoofdstuk

Mening
Altijd jammer wanneer dit soort boeken hard nodig zijn. Maar uiteraard erg goed dat ze worden gemaakt en uitgegeven. Brown Girl Magic is een mooi boek, ook zonder de onderliggende boodschap. Mooie gouden letters en sterren op de cover, fijne tekeningen en vooral goed lopende zinnen. Zowel in het Nederlands als in het Engels lopen de teksten lekker, op rijm en met een mooie kadans. Prima ook om voor te lezen.

De Nederlandse versie bevat Vlaamse woorden, wat ik extra charmant vind. Verder is het leuk om de twee talen met elkaar te vergelijken. Soms staan er twee totaal verschillende dingen, maar betekenen ze toch hetzelfde, en dat past mooi bij het thema van het boek. Brown Girl Magic is een aanrader, en niet alleen voor ‘bruine meisjes’!

Brown Girl Magic‘ | Dalilla Hermans | Standaard Uitgeverij – Infodok | 1e druk  | ISBN 9789059089372 | 2018 |Hardcover | 32 pagina’s | €17,50

Share

About Fenna

fenna@hupemail.nl'
Mijn naam is Fenna, ik ben samen met Jonah en Trotse Moeder van een aantal eigen kinderen, stiefmoeder van een aantal cadeau-kinderen en heb in mijn werk ook dagelijks met kinderen in diverse leeftijden te maken, dus ik kan vanuit een rijke ervaring voor Trotse Moeders schrijven en heb daar veel zin in.

Check Also

Dummie the Mummy and the Golden Scarab

Maashi! Dummie de Mummie in het Engels! Inhoud Just imagine. You’re called Angus Gust, you …

Share
Share