De Sneeuwkoningin (DVD)

sneeuwkoningin dvdDe Sneeuwkoningin streeft naar ijskoude perfectie en houdt niet van emoties. Ze heeft de wereld bedekt onder een koude deken van sneeuw. Volgens haar magische spiegel komt de laatste dreiging van de glasmaker Vegard. Door een ijzige storm worden de glasmaker en zijn vrouw Una overvallen. Ze slagen er nog net in om hun baby Kai en dochter Gerda veilig te verbergen. Op een dag wordt Kai ontvoerd naar het paleis van de Sneeuwkoningin, omdat ze denkt dat hij de opvolger van Vegard is. De dappere Gerda gaat op zoek naar haar broertje Kai. Onderweg ontmoet ze nieuwe vrienden die haar helpen tijdens haar gevaarlijke tocht. Lukt het haar de Sneeuwkoningin te verslaan en de harten van de mensen weer te verwarmen?

Recensie:
Mijn dochter is direct enthousiast al ze de DVD van De Sneeuwkoningin ziet. Woensdagmiddag, een ideaal moment om eens lekker op de bank te ploffen om deze film te bekijken. Wat mij opvalt is dat je eigenlijk direct in het verhaal wordt meegezogen: een ijzige wind raast door de straten en je ziet hoe de glasmaker Vegard en zijn vrouw Una bevriezen en bij de sneeuwkoningin terecht komen. Ze hebben voor de ijzige storm hen komt halen, hun kinderen kunnen verstoppen.

Al snel wordt duidelijk dat zij alle kunstenaars haat en deze haalt ze dan ook graag naar haar paleis. De bevroren kunstenaars zet ze graag als pronkstuk in haar paleis neer. Daarna gaan we een aantal jaar verder in de tijd en maken we kennis met een jongetje, wat de zoon van Vegard en Una blijkt te zijn. Ook zijn zusje Gerda komen we snel tegen in het verhaal en het duurt niet lang voordat ook Kai naar het ijspaleis wordt getransporteerd. Dan begint een spannende en riskante reis voor Gerda: ze moet haar broertje Kai redden!

De sneeuwkoningin DVDWe zitten direct in het verhaal en we beleven het ijzige avontuur echt mee. Meekijken is wel gewenst, want sommige momenten kunnen wel wat spannend zijn voor de jonge kijkers. Kijkcijfer symbolen waarschuwen je ook voor angst en geweld. Nu kun je de klappen die uitgedeeld worden niet echt gewelddadig noemen, maar het is zeker wel iets waar je rekening mee moet houden. De ijzige storm (steevast door mijn dochter “geest” genoemd) geeft wel aan hoe dit overkomt. Het heeft ook wel wat weg van een razende geest die alles laat bevriezen waar het langs raast. Het is natuurlijk ook geen gewone storm die de sneeuwkoningin veroorzaakt. Zelf was ik een beetje verbaast dat mijn meisje de link met een geest legde, terwijl ze dat soort films nooit ziet. De kijkcijferleeftijd van zes jaar en ouder vind ik dus wel terecht.

Verder is De sneeuwkoningin gewoon een mooi verhaal over vriendschap en moed. Het is mooi om te zien hoe Gerda alles op alles zet om haar broertje Kai te helpen. Haar huisdier Luta en de trol van de sneeuwkoningin zorgen voor veelal grappige momenten, zodat het verhaal lekker in evenwicht is.

Een heerlijke film om tijdens koude, gure dagen van te genieten. Maar dankzij het hartverwarmende verhaal ook geschikt om op andere momenten met veel plezier te bekijken. De film is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Hans Christian Andersen.

DVD De Sneeuwkoningin – Just4Kids
Animatie, Nederlands gesproken, 80 minuten
Bestel deze DVD hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Pieter Konijn bordspel [winactie]

Beatrix Potter is ruim 150 jaar geleden geboren. Zij verdient het om meerdere redenen om …

Share
Share