Lening oversluiten en maandlasten verlagen

Heb jij in het verleden een te dure lening afgesloten? Tegenwoordig kun je heel eenvoudige de lening oversluiten. Voordeel hiervan is dat je direct de maandlasten verlaagt. Het oversluiten is ook handig wanneer je meerdere (oude) leningen wilt samenvoegen.

Dure leningen samenvoegen en oversluiten
Je hebt een creditcard, staat rood bij de bank en een wasmachine op afbetaling gekocht. Het ging allemaal zo gemakkelijk, maar nu zit je wel met hoge maandlasten. Door al die verschillende kredieten ben je ook nog eens het overzicht kwijt. Leningen samenvoegen is de beste oplossing. Je brengt alles onder bij één kredietverstrekker, bij voorkeur tegen een lage rente. Je ziet precies wat je maandelijks afbetaalt en wat de looptijd is. Geen gedoe met verschillende kredietverstrekkers, wel zo gemakkelijk.

Leningen samenvoegen is vooral geschikt voor mensen met meerdere kredieten. Heb je twee of meer van dit soort kredieten? Dan is dit zeker interessant voor jou.

Krijg ik een lagere rente?
Voor rood staan op de betaalrekening betaal je tussen de 9% en 13% rente. Bij een creditcard is het niet veel beter. Daarnaast rekenen sommige kredietverstrekkers met de hoogste (maximale) rente. Het maximale percentage bedraagt de wettelijke rente plus 12%. Dat is een hele hap uit je inkomen!
De lening oversluiten betekent een lagere rente, en dat merk je in de maandlasten. Zo sluit je al een lening over met een rente vanaf 4,1%. Becam is continu op zoek naar de allerlaagste rente, bij voorkeur met een kortere looptijd. Een lening oversluiten bij Becam betekent sneller leningvrij. Zo kun jij je richten op de leuke dingen van het leven.

Zo werkt het oversluiten van leningen
Hoe werkt dat nu precies, het samenvoegen of oversluiten van leningen? Je bekijkt eerst wat je maximaal aan geld kunt lenen. Dit is afhankelijk van jouw netto maandinkomen, maar natuurlijk ook het inkomen van je partner. Vervolgens geef je aan of je in een koophuis of huurhuis woont, en of er thuiswonende kinderen zijn.
Afhankelijk van jouw situatie volgt er een berekening. Is dit het bedrag dat je nodig hebt voor het aflossen van je elders lopende leningen? Becam bemiddelt tegen de laagst mogelijke rente, de kredietbank zorgt ervoor dat jij je leningen bundelt. Je hebt voortaan een betalingsverplichting aan één kredietbank, en niet aan meerdere.

Dit geeft een stuk meer rust in je leven.
Het is wel belangrijk dat je met het nieuwe krediet je oude leningen aflost. Je mag boetevrij aflossen bij verschillende leningen, zowel bij een doorlopend krediet als een persoonlijke lening. Dit geldt niet alleen voor je oude leningen maar natuurlijk ook voor je nieuwe krediet. Mocht je dus eens wat geld overhouden, los dan zeker extra af. Hiermee verlaag je direct de maandlasten.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet
Voor het samenvoegen en oversluiten van oude leningen is de persoonlijke lening het meest geschikt. Je leent eenmalig een bedrag en betaalt dit tegen een zeer lage rente terug. Maandbedrag, rente en looptijd staan vast, dit biedt veel zekerheid. Met het doorlopend krediet kun je afgeloste bedragen opnieuw opnemen, tot aan de maximale kredietlimiet. De rente is variabel, het maandbedrag staat wel vast.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Lenen tegen een historisch lage rente

Wist je dat een kind tot 12 jaar jaarlijks € 4320 kost? Dit is een …

Share
Share