natuur quizboek met 1000 vragen en elektronisch scoreboek

Natuur Quizboek: duizend vragen over het planten en dierenrijk. Leerzaam en Onderhoudend

natuur quizboek met 1000 vragen en elektronisch scoreboekQuizzen en quiz-vragen zijn voor velen een plezierige tijdsbesteding. Ook schoolgaande kinderen kunnen zich daar mee vermaken en hoewel het spelelement vaak belangrijk is, kan je met dit boek de vragen ook aan je zelf stellen en kijken of je de goede antwoorden weet.

Geheel educatief verantwoord heeft uitgeverij Tirion in samenwerking met het Instituut voor Natuur Educatie en duurzaamheid (IVN), een sympathieke organisatie die heel veel activiteiten voor de jeugd organiseert, een stevig boek uitgegeven met maar liefst 1000 vragen over planten en dieren.

Er zijn maar liefst 1.000 meerkeuze vragen en vele daarvan zijn pittig. De ervaring leert dat een score van meer dan 30% al heel hoog is, en dat kan voor de wat jongeren kinderen wel een afhaak moment worden.

natuur quizbowk vragenDe vragen over de onderwerpen zijn zeer divers en staan willekeurig door elkaar. In het boek zit ingebouwd een elektronisch scoreboord waarmee je geheel willekeurig de vragen kan selecteren en die de score bijhoudt van de goed beantwoordde vragen. Je kunt het spel alleen of met zijn tweeën spelen, maar als je om de tafel met het hele gezin gaat zitten en ja laat je door de computer kriskras door het boek sturen en de vragen worden gezamenlijk of in competitie beantwoord kan je er gemakkelijk een gezelschapsspel van maken.

Het Natuurquizboek bevat naast de duizend vragen ook de antwoorden in een tabel (voor het geval de spelcomputer het niet doet) en van een kleine hoeveelheid vragen staat een verdere uitleg achter in het boek.
Natuur Quizboek Tirion uitgevers met ingebouwde elektronisch scoreboordEn dat brengt mij op het enige echte bezwaar van deze uitgave: omdat je op veel vragen domweg het antwoord niet kent, wil je eigenlijk steeds meer weten over dat onderwerp. Context, achtergrond en verhalen worden verder niet gegeven, met uitzondering van die 17 wat verder uitgediepte vragen achterin het boek. Dat zou voor al die 1.000 vragen eigenlijk moeten gebeuren. Dat zou het boek natuurlijk onhanteerbaar maken. Dus minder vragen of meer achtergrond via een App of computerprogramma zou te overwegen zijn. Dat zou het educatieve element zeker versterken.

Wat leuk is aan het concept is dat de ingebouwde computer je kriskras door de vragen en dus door het boek brengt. Dat is aantrekkelijk en doet je steeds uitkijken naar de volgende vraag. Dus als je van quizzen houdt , de natuur een mooi onderwerp vindt, dan is dit zeker een van harte aanbevolen boek.

Bestel het Natuurquizboek hier >>>>

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Wildspoor

Susa Bobke is jaagster in de Allgäu, een van de mooiste natuurgebieden in Zuid-Duitsland. Op …