Media Ukkie dagen feestelijk geopend

Screenshot 2014-04-09 at 18.20.13Vandaag zijn de Media Ukkie Dagen op feestelijke wijze gestart met de opening van Media Ukkie Land. Dit paviljoen in de experience van Beeld en Geluid richt zich op kleuters van 4-6 jaar en op hun opvoeders. Het laat hen op speelse wijze zien hoe media de ukkies verleiden. Tijdens de Media Ukkie Dagen (9 t/m 18 april) staat de vraag centraal: “Voed jíj je kind op, of laat je dat over aan de media?”.

Media Ukkie land is te vinden in Beeld en Geluid (Hilversum). In Media Ukkie Land gaan kinderen via het Sokkenpad op avontuur en worden ze geprikkeld om te spelen. Ouders volgen hen via het Schoenenpad en zien hoe zij op verschillende manieren verleid worden door de media. Waarom stelt Dora steeds een vraag? Waarom krijgt alles in kinderseries van die grote ogen? Waarom wil je kind hagelslag met Piet Piraat op de verpakking? Waarom blijven je kinderen aan de buis gekluisterd?

Screenshot 2014-04-09 at 18.11.48

De Media Ukkie Dagen is een campagne van Mediawijzer.net. Dit mediawijsheid expertisecentrum heeft als doel om de mediawijsheid van kinderen van 0-18 jaar te bevorderen.

Tijdens de Media Ukkie Dagen worden ouders, opvoeders en professionals on- en offline geïnformeerd over mediaopvoeding. Er zijn lezingen en workshops in lokale bibliotheken. Voor professionals uit de kinderopvang wordt op 15 april het symposium ‘Ukkies, hun brein en mediaopvoeding’ georganiseerd. Dan zal ook voor de derde keer de Media Ukkie Award uit voor de beste Nederlandse app voor ukkies van 0-6 jaar. De apps ‘Jop gaat naar school’, ‘Noa’s sterren’ en ‘Zzz’ zijn door de vakjury genomineerd.

Daarnaast komen twee onderzoeken uit:

  • ‘Iene Miene Media’ naar het mediagebruik en –gedrag van kinderen van 0 tot 8 jaar, en
  • ‘Media in de kinderopvang’ – een onderzoek naar mediagebruik en opname hiervan in het beleid op Nederlandse kinderdagverblijven.

Trotse Moeders zal uiteraard een verslag uitbrengen over het symposium ‘Ukkies, hun brein en mediaopvoeding’.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Kinder Media Awards 2015 uitreiking [verslag]

Vandaag werden in Hilversum de Kinder Media Awards 2015 uitgereikt. De Kinder Media Awards zijn dé vijf …