Dutch Heroes Comic Con: Wat te verwachten

24 & 25 juni 2023 komt Dutch Heroes Comic Con (DHCC) weer terug in Nederland. Ik ben nu al een paar keer naar Comic Con geweest en had het elke keer heel erg leuk. In dit stukje wil ik praten over wat er te doen is in Comic Con en hoe ik dat tot nu toe vond.

Comic Con is – zoals het ook op hun website staat – op te delen in 6 delen: Guests, cosplay, merchandise, comics, gaming en activities. Ik wil deze 6 dingen eigenlijk langs gaan om een beter beeld te geven van wat er te doen is bij Comic Con.

Guests

Bij Comic Con zijn er altijd speciale gasten om te ontmoeten. Er zijn over het algemeen 4 verschillende momenten waar je met deze gasten in contact kan komen. Je hebt een photobooth, meet & greet, handtekening en Q&A panels. Dit kost wel wat extra geld maar kan zorgen voor een speciale ontmoeting met je favoriete acteurs, comic artists en cosplayers. Een paar van deze zijn: Danny Trejo, Bob Morley, Nic Klein, Chris Allen of BTRIX. Voor een volledige lijst kan je de website checken.

Cosplay

Cosplay is een van de grootste dingen die je bij Comic Con tegen kan komen. Mensen die verkleden als karakters uit hun favoriete game, film of serie. Overal kun jij ze tegenkomen terwijl je rondloopt door Comic Con. Er zijn ook wat specifieke dingen die je kan doen of kan bijwonen als je geïnteresseerd bent in cosplays. Je hebt bijvoorbeeld een cosplay contest of een cosplay catwalk, waar je kan shinen met je cosplay of kan kijken naar de andere cosplays van mensen in Comic Con.

Merchandise

Het grootste ding in Comic Con zijn waarschijnlijk de vele stands met merchandise. Ruimtes vol met winkels waar je alles kan kopen wat je kan bedenken van zoveel verschillende franchises. Als je wat zoekt van je favoriete media kan je het waarschijnlijk hier vinden. Het kan soms wel een beetje duur worden dus neem dan wel wat extra geld mee.

Comics

Comics zijn een heel groot ding bij Comic Con. Ik bedoel de helft van de naam is comics. Comics zijn over het algemeen de basis van veel films, series en games, zoals Marvel. Bij Comic Con zijn veel comics te koop en kun je meeten met artists of kan je soms zelfs unieke artwork krijgen op basis van commissies. Hou je van comics, is er dus genoeg te doen.

Gaming

Bij Comic Con is er elk jaar ook een grote hal voor games. Er zijn heel veel verschillende soorten games uit te proberen. Er is een grote variatie van retro games tot de nieuwste games. Er is bijvoorbeeld een Nintendo booth waar je de nieuwste Nintendo games kan uitproberen. Er zijn ook heel veel bordspellen te spelen. Genoeg te doen dus als je houdt van gamen. Daarbovenop zijn er ook nog e-sports tournaments waar je aan mee kan doen. Als je in de finale komt kan je zelfs op de main stage komen voor iedereen om te zien. Buiten de tournaments zijn er ook andere activiteiten op de mainstage te zien, zoals Q&A’s met bijvoorbeeld beroemde gamers of stemacteurs.

Activiteiten

Als laatste zijn er ook nog verschillende activiteiten. Dat houdt in dat er veel praktische dingen te doen zijn in Comic Con. Zo kan je bijvoorbeeld een cursus zwaardvechten nemen, speeddaten, een comic maken of je kan lekker chillen in de readers lounge met een goed boek. Met dit en nog meer is er genoeg te doen om je hele dag Comic Con te voelen.

Dit zijn de grootste dingen die te doen zijn bij Comic Con. Het lijkt misschien veel, en dat is het ook wel. Maar er zijn twee dagen om te gaan dus er is veel tijd en als je goed kijkt naar alles wat je wil gaan doen is het sowieso mogelijk om je dag(en) te vullen met leuke activiteiten.

Ik heb niet alles besproken wat er te doen is bij Comic Con, de rest kan je allemaal vinden op de officiële website van Comic Con. Hopelijk geeft dit tenminste een goed beeld van wat je ongeveer kan verwachten.

Share

About Dirk Ahles

dirk@familieahles.nl'
Hallo. Ik ben Dirk Ahles. Ik ben de zoon van Karina. Ik ben 15 jaar. Ik houd van gamen en van naar de bioscoop gaan en maak daar verslagen over voor op de website.

Check Also

Welke acteurs komen er bij Heroes Dutch Comic Con 2023?

24 en 25 juni 2023 is het weer tijd voor Heroes Dutch Comic Con. Bij …

Share
Share