Mom in Balance

“Met Mom in Balance blijf je met plezier fit, sterk en gezond”, prijkt er als leus op de website van Mom in Balance. Met name dat woordje ‘plezier’ spreekt me aan. Sporten is niet mijn favoriete bezigheid, maar na bevallen te zijn van baby nummer twee merk ik dat zelfs ik niet aan de aftakeling van het lichaam ontkom. Met nog drie kilo te veel op de teller, oude broeken die na voorlopig nog niet dicht kunnen en vreemde stukken lijf die duidelijk aan de zwaartekracht onderhevig blijken te zijn, weet ik dat het de hoogste tijd is. Ook ik moet eraan geloven; sporten.

Via verschillende kanalen krijg ik de tip om eens op de website van Mom in Balance te kijken. Handig spelen zij in op de uit Amerika overgewaaide hit; namelijk sporten in de buitenlucht. Onder insiders ook wel bekend als Bootcamp.
Mom in Balance richt zich echter alleen op (aanstaande) moeders. Dat klinkt al lekker veilig en vertrouwd. Zij bieden Zwanger Workouts, Back in Shape -en Mom in Shape Workouts aan in verschillende parken in verschillende steden in Nederland.

Gezien mijn levensfase val ik precies in de categorie jonge moeders die de Back in Shape Workouts volgen. Met deze Back in Shape Workouts kan gestart worden vanaf de 6e week na de bevalling of 8 weken na een keizersnede (in overleg met gynaecoloog). Heb je dan eenmaal een goede basisconditie en wil je het sporten blijven volhouden op een pittiger niveau, dan kan je doorstromen naar de Mom in Shape Workouts. Ze beloven daarnaast dat de Back in Shape training je het volgende oplevert:

  • Meer energie en goede conditie de eerste maanden na de bevalling
  • Mentaal sterk
  • Weer snel in vorm
  • Extra kilo’s kwijtraken
  • Contact met andere pas bevallen actieve moeders
  • Actief herstel van bekkenbodem spieren en buikspieren
  • Geschikt voor ieder sportniveau

Ik ben overtuigd. Als ik dan toch moet gaan sporten, dan lijkt deze manier me wel wat. Ik druk de gruwel van buiten sporten in de herfst en winter ver weg en geef me op voor een proefles. En het wonder geschiedde; ik vind het leuk!! De oefeningen kun je al naar gelang zo zwaar maken als je zelf wilt en aan toe bent. De trainers – zelf ook moeders – zijn enthousiast motiverend en stimulerend. De Workouts in de buitenlucht werkt bevrijdend en verfrissend en ondertussen lekker kletsen met eveneens jonge moeders doet me goed.

Naast de workouts krijg je een thuispakket om ook thuis aan de slag te kunnen met de verschillende oefeningen en zo te zorgen voor een nog sneller resultaat. Een abonnement kost €46,50 per maand. Op zich vind ik dat persoonlijk wel wat aan de dure kant. Voor de helft kun je tegenwoordig een onbeperkt abonnement op een willekeurige sportschool krijgen, maar vooruit. Dat ze mij aan het sporten hebben gekregen, is al heel wat waard!

Eerlijkheidshalve gebied het me te zeggen dat ik iedere week wel weer op zoek ben naar een goede smoes om niet door de regen/wind/kou/of-wat-dan-ook te moeten fietsen naar het park aan de andere kant van de stad. Om daar vervolgens actief aan de slag te gaan met een lijf dat schreeuwt om een rustig avondje bank hangen met een groot stuk chocolade, warme kop thee en Greys Anatomy. Maar iedere week weer, als ik moe en voldaan thuis kom, ben ik trots! Ik voel me energiek en een echte ‘Mom in Balance’!

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Prinses cupcake, van Sanne Miltenburg, uitgebracht door Clavis

Prinses Cupcake

Prinses Cupcake snoept altijd van zelfgebakken lekkers, tot de strenge juf Ultra verschijnt. Cupcake mag …