Hans en Grietje

In deze editie van Hans en Grietje zorgen transparante lagen voor prachtige silhouetten, die dit bekende sprookje van de gebroeders Grimm een extra dimensie geven. Sybille Schenker laat je het sprookjesbos beleven alsof je zelf onder de donkere bomen loopt. Een must have voor liefhebbers van bijzondere boeken!

Recensie
Sprookjes zijn tijdloos en dat merk je ook aan de hoeveelheid boeken die allemaal hetzelfde verhaal vertellen. Het verhaal van Hans en Grietje is al in veel boeken te vinden en dus is de vraag of dit boek ook weer iets toevoegt aan de collectie. Het boek onderscheidt zich in ieder geval met zijn uiterlijk. Geen kleurrijke kaft, maar een zwarte kaft waaruit de titel is uitgesneden. Voor kinderen oogt het boek wellicht wat saai. Wat ook meten opvalt is de bindwijze van het boek: het gaat hier om een losbladig systeem dat op Japanse wijze gebonden is met oranje draad. Het oogt heel sjiek, maar ook kwetsbaar. Zeker met kinderen in huis is dit een boek dat je steeds netjes moet opbergen.

Het  verhaal van Hans en Grietje verandert niet in dit sprookjesboek, maar er is weinig verbeeldingskracht voor nodig om je mee te laten voeren door het bos. De prenten zijn al schitterend op zich, maar door gebruik van transparante vellen krijg je zeer bijzondere en magische effecten. Een griezelig silhouet van de heks met op de achtergrond een zwerm vogels, het dichtbegroeide bos door drie lagen transparanten en en hert dat verscholen staat achter de struiken. Je waant je daadwerkelijk midden in een donker bos! Wie dit boek leest waant zich in een film; jong en oud zullen er van genieten.

Mijn dochter is een echte boekenwurm en ze gaat voorzichtig om met haar boeken. Toch is dit niet een boek dat ik bij haar in de boekenkast zou zetten. Het heeft een plek gekregen hoog in mijn kast. Ik gebruik het echt als voorleesboek en dan genieten we allebei van de schitterende uitvoering. De aanschafprijs van € 22,50 vind ik pittig en dat is nog een reden dat ik het niet als kinderboek zou aanschaffen. Het is wel een bijzonder cadeau voor de echte verzamelaar!

Hans en Grietje – Gebroeders Grimm
Sprookjesboek, hardcover, 52 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De zes dienaren

Als kind ging ik ieder jaar naar De Efteling, toen nog met alleen het sprookjesbos …

Share
Share