Hoe maak ik een vriend?

Felix gaat op kamp, een kamp waar hij niemand kent. Zijn moeder zegt dat hij wel een vriend zal maken. Maar hoe doe je dat, een vriend maken? Felix gaat meteen aan de slag. Hij schrijft lijstjes met eigenschappen die een goede vriend moet hebben, verzint welke lichaamsdelen er nodig zijn bij een vriend. Hij brouwt zelfs een echte vriendschapsdrank. Maar bestaat er wel een ultiem recept om een vriend te maken?

Recensie
Nog maar 6 dagen en dan is het zover… Dan gaat Felix op kamp, een kamp waar hij NIEMAND kent. Zijn moeder denkt dat het hij daar vast wel vrienden gaat maken. Maar ze heeft geen tijd om Felix uit leggen hoe je nou een vriend maakt..

Felix gaat zelf maar aan de slag. Hij begint met het maken van lijstjes, welke eigenschappen moet een vriend hebben, welk eten moet een vriend lekker vinden? Pfff wat is dit moeilijk. In het werkhok van opa begint Felix te tekenen, de schedelpan moet extra stevig zijn om niet zomaar tegen de vlakte te gaan tijdens het vechten en op de tong moet een beschermlaagje op de smaakpapillen, zodat de vriend kan opeten wat hij niet lust.

Wat zou het fijn zijn als zijn moeder hem zou helpen bij het maken van een vriend, maar zijn moeder is vooral druk met haar werk en ziet niet hoe druk Felix bezig is met het maken van zijn ‘perfecte’ vriend. Ondertussen duurt het nog maar 3 dagen voor het kamp begint. De tijd begint te dringen! Hij moet ook nog kleding maken voor zijn vriend, gelukkig is opa er om hem in gedachten te steunen.

Dan is het zover, Felix gaat op kamp.. Wat blijkt..? aangekomen op het kamp blijkt een vriend al heel snel gevonden, het gaat wel op een beetje gekke manier. Maar dankzij deze vriend word het kamp een groot succes!


Fantasie en humor zijn wat mij betreft de woorden die kenmerkend zijn voor dit boek. Maar onzekerheid en vriendschap horen ook bij Hoe maak ik een vriend. Dit boek is geschreven door Evelien de Vlieger en wat dit boek helemaal  compleet en fijn om te lezen maakt zijn de geweldige illustraties gemaakt door Wendy Panders. De aanbevolen leeftijd is 10-12 jaar en daar kan ik me zeker in vinden. Het is een erg leuk boek om te lezen, maar ook om samen te lezen. Herkenbaar zal het gevoel van onzekerheid zijn als je ergens heen waar je nog niemand kent en ook het gevoel dat je graag iets met je ouders wil bespreken, maar ze eigenlijk met hun hoofd heel ergens anders zijn dan bij jou onzekerheden…

Hoe maak ik een vriend – Evelien de Vlieger
Illustraties door Wendy Panders
Hardcover, 80 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …