Universele Kinderdag

Veel (trotse) moeders krijgen af en toe de vraag “wanneer is het kinderdag?”. Zeker na het vieren van Moederdag en Vaderdag, vinden veel kinderen dat het ook tijd is voor Kinderdag. De meeste kinderen krijgen dan te horen dat het al het hele jaar feest is, of dat wij al Sinterklaas vieren.

In een heleboel landen is het echter niet iedere dag feest voor kinderen. Om de situatie van ieder kind, ongeacht waar het geboren is, te verbeteren heeft de Verenigde Naties vastgelegd wat de basisrechten zijn voor kinderen, zoals “recht op leven” en “bescherming tegen uitbuiting”.

Vandaag wordt in veel landen stilgestaan bij de Universele Verklaring van de rechten van het Kind. Op 20 november 1989 werd deze door de Verenigde Naties opgestelde verklaring door veel landen getekend. De verklaring is gebaseerd op de Universele Verklaring van de rechten van de Mens. In veel landen siert onderstaande tekening (Doodle genoemd) de homepage van Google Search (in Nederland is dat www.google.nl, om aandacht te vragen voor de Universele Kinderdag.

Google-kinderdag

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

VN en Unicef gaan samenwerken met de Smurfen: Small Smurfs, Big Goals!

De Verenigde Naties en Unicef hebben vandaag bekend gemaakt dat de populaire Smurfen het gezicht …

Share
Share