Transformeer je tuinhuis in een speelkamer voor de kinderen

Als ouder wil je natuurlijk het liefste dat je kinderen zich geen moment vervelen, zonder dat je daar de hele tijd ‘last’ van hebt. Daarom is het een goed idee om ze een eigen plek te geven waar ze ongestoord kunnen spelen. Heb je geen extra ruimte in huis maar wel een tuinhuisje waar je niks meer mee doet? Kies er dan voor om dit tuinhuis te transformeren in een waar speelparadijs voor de kleintjes. Met slechts een paar aanpassingen zorg je ervoor dat ze zich meteen thuis voelen en dat ze zich urenlang vermaken in hun nieuwe speelpaleis. Hier vind je een aantal handige tips.

1. Maak het kleurrijk
Het tuinhuisje is vanaf nu helemaal dé plek voor de kinderen, dus je kunt alles uit de kast halen op het gebied van kleur en decoratie. Verf de muren in de favoriete kleuren van je kleintje of schilder hun lievelingspersonages uit tekenfilms en boeken op de muren. Een muurschildering maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en zorgt er voor dat het tuinhuisje helemaal aansluit op de belevingswereld van de allerkleinsten.

2. Zachte ondergrond
Veiligheid gaat boven alles, vooral in het speelhuisje van je kinderen. Wanneer je zeker wilt zijn dat je kleintjes ongestoord kunnen klimmen en klauteren, is het verstandig om een zachte ondergrond te plaatsen in het tuinhuisje. Zo zijn zachte rubberen puzzeltegels een goede optie, net als een speelmat van foam. Het voordeel van een losse speelmat is dat je deze na enige tijd kunt vervangen. Is de vloer beschadigd door water, stiften of verf? Dan plaats je gewoon weer een nieuwe goedkope mat van foam op de vloer.

3. Houd het geordend
Een groot risico van een speelhuis voor je kinderen, is natuurlijk dat al het speelgoed op één grote berg komt te liggen. Dat kun je voorkomen door het huisje van begin af aan goed te ordenen. Installeer bijvoorbeeld enkele kasten waar je opbergboxen in kwijt kunt. Label vervolgens ieder box, zodat je precies weet wat in welke doos hoort. Wil je opruimen met je kinderen? Gebruik dan afbeeldingen om aan te duiden wat er in de doos hoort, zodat zelfs de allerkleinsten een handje kunnen helpen.

4. Houd hier rekening mee
Voordat je enthousiast aan de slag gaat met het inrichten van de nieuwe speelhoek, is het wel belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Is het bijvoorbeeld noodzakelijk om het voormalige tuinhuis van elektriciteit te voorzien? En hoe zit het met verwarming: laat je een radiator installeren of kies je voor een simpel elektrisch kacheltje? Deze zaken hebben grote invloed op de uiteindelijke kosten van het tuinhuisje en mogen dus niet vergeten worden. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of het tuinhuisje ook onder je huidige opstalverzekering valt. Mocht de speelhoek onverhoopt beschadigd raken door brand of een overstroming, wil je natuurlijk wel dat deze kosten vergoed worden. Controleer dus altijd de voorwaarden van je opstalverzekering en pas deze eventueel aan.

Design_Miss_C / Pixabay
Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De vier beste tips voor een opgeruimd huis met kids

Je huis opgeruimd houden is niet altijd eenvoudig, zeker niet wanneer je kinderen hebt. Je …

Share
Share