Kikker speelt tikkertje

Kikker speelt samen met zijn vriendjes Varkentje, Eend, Haas en Rat het spelletje tikkertje. Dit spel van Identity Games is bedoeld voor kinderen van 3 jaar t/m 6 jaar. Peuters en kleuters dus.

Recensie
Mijn zoon van 3 jaar vindt Kikker en zijn vriendjes erg leuk. Toen wij dit spel kregen om te recenseren, had hij erg gelijk veel zin in om het te bekijken en te spelen. Het spelletje Kikker speelt tikkertje bevat meerdere spelletjes in één doos. Dat belooft dus wat!

Eerst hebben wij het bordspel gespeeld. Er zit een plastic kleed in wat als speelbord dient. Het voordeel hiervan is, is dat het makkelijk schoon te maken is. Lastig is wel dat het “spelbord” hierdoor makkelijk verschuift en er randen in zitten van het opvouwen. De speelfiguren zijn ongeveer 5 cm groot en zien er echt uit zoals je kind Kikker en zijn vriendjes kent van de boekjes. Het zijn stevige speelfiguurtjes. Met de grote dobbelsteen mag de jongste speler beginnen. Op het speelkleed staan alle dieren afgebeeld in rondjes naast elkaar. Gooi je bijvoorbeeld drie en komt je kind op het plaatje van het diertje wat ze hebben, dan mogen ze nog een keertje gooien. Komt één van de spelers op een vakje waar al een andere speler staat, moet diegene die er al opstond terug naar het vorige vak waar zijn figuurtje staat afgebeeld. De speler die precies in de boot belandt, wint dit tikkertje spel. Het bordspel is voor kinderen vanaf 3 jaar prima te spelen. Het spel duurt niet lang, daardoor kunnen de kleine kinderen goed hun aandacht erbij houden.

Naast het spelbord spel, kan je ook andere spelletjes doen. Zo zitten er allerlei buttons in de doos. Hier kun je verschillende varianten van tikkertje mee doen. Denk aan slingertikkertje, oversteektikkertje, fototikkertje en namentikkertje. Deze varianten zijn allemaal makkelijk te spelen en leuk voor peuters en kleuters. Je kan ook spelen dat iedere speler een button uitzoekt en opdoet. De spelers rennen door elkaar en proberen elkaar te tikken. De oudste speler begint met tikken. De spelregels die hierbij horen, vind ik zelf te uitgebreid om makkelijk te spelen zonder de beschrijving in je handen. Daarvoor moet je het echt een paar keer gedaan hebben, wil dit voor iedereen duidelijk zijn.

Bestel dit spel hier>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – puzzel – Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist

Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist is Speelgoed van het …

Share
Share