Verdoofd (jeugdthriller)

Screenshot 2014-07-02 at 13.39.56Wanneer Lotte onverwacht een ansichtkaart ontvangt van haar zus Nina, die als fotomodel naar Parijs is vertrokken, krijgt ze argwaan. Op de kaart ontdekt ze de geheime noodkreet HLP. Lotte beseft dat Nina in gevaar is en vertrekt naar Parijs. Daar begint een beklemmende zoektocht.

Recensie

Verdoofd” is de eerste jeugdthriller van Cis Meijer. En ik hoop dat er nog veel zullen volgen, want mijn zoon heeft er enorm van genoten. Het boek is geschreven voor kinderen vanaf 13 jaar en hoewel hij jonger is, was het boek duidelijk genoeg om het goed te begrijpen en spannend genoeg om geen nagels meer over te houden 😉

Young Adult boeken zijn een relatief nieuw genre, tussen kinderboeken en boeken voor volwassenen in. Binnen dit genre is de jeugdthriller een geheel eigen soort: thrillers die wel spannend zijn, maar niet voor nachtmerries zorgen. Echt geschreven voor de Young Adult zodat de overgang van kinderboeken naar volwassen boeken geleidelijk gaat.Screenshot 2014-07-02 at 14.04.39

Verdoofd” zit goed in elkaar, door de aanwijzingen die de lezers krijgen, kunnen ze zelf meedenken en op die manier raken kinderen (excuus… jongeren!) echt betrokken. En uiteraard loopt het goed af, wat mij betreft noodzakelijk bij deze leeftijdscategorie.

Uiteraard is mijn eigen zoon (10) de echte recensent, hij heeft het boek tenslotte helemaal gelezen, terwijl ik alleen maar zijn verhaal heb gehoord en een paar hoofdstukken heb gelezen. Hier zijn mening: “Het spannendste was toen Lotte ondergronds was en er allerlei criminelen waren. En aan het eind werd het steeds spannender, tot aan de ontknoping. Ik vond het een heel goed boek”.

Verdoofd – Cis Meijer
Hardcover, 237 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Jeugdthriller, leeftijdsadvies: vanaf 13 jaar
Bestel dit boek hier >>>>

Hieronder nog een trailer, speciaal gemaakt om een indruk te geven van het boek:

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share