Ochtendlicht

Zoals elke maandagochtend is het druk in de trein. Plotseling is er paniek. Een man krijgt een hartaanval. Helaas komt de hulp te laat; tot verbijstering van de passagiers sterft het slachtoffer. De levens van drie vrouwen veranderen abrupt door deze tragedie. Karen is de geschokte weduwe. Hoe moet zij het haar kinderen vertellen? Haar beste vriendin Anna beseft nu dat ze dringend met haar partner moet praten over zijn drankprobleem. De derde vrouw is Lou, die niet langer de waarheid over haar seksualiteit wil verhullen. De week na die fatale treinreis worden Karen, Anna en Lou elkaars steun en toeverlaat.

Recensie
Ochtendlicht is een boek dat je al snel te pakken heeft en wat je alleen maar wilt doorlezen. Je wilt weten hoe Karen haar grote verdriet verwerkt en hoe ze haar kinderen opvangt. Je wilt weten hoe het komt dat Anna in deze situatie met haar partner, die alcoholist is, terecht is gekomen en vraagt je af hoe ze verder moet. En je verbaast je over hoe Lou het volhoudt haar ware aard maar niet te kunnen vertellen aan haar familie.

Ochtenlicht beschrijft de eerste week uit het leven van deze drie vrouwen na het plotselinge overlijden van de man van Karen. Zijn hartaanval in de trein, waar alle drie vrouwen in zaten, is een life-changing event voor alle drie vrouwen en zet vooral Anna en Lou aan het denken over hun leven. De zorgen en overwegingen van de drie sympathieke hoofdpersonen worden helder en meeslepend beschreven.

Toevalligheden in het leven hebben een mooie rol gekregen in deze roman. De hartaanval van Karens man die gevolgd wordt door een paar andere belangrijke gebeurtenissen en die samen de trigger vormen voor een nieuw begin en nieuwe vriendschappen.

Ochtendlicht is echt een vrouwenboek, met vrouwen in de hoofdrol, over de emoties en keuzes van vrouwen en zal denk ik veel vrouwen aanspreken. Ik heb het in ieder geval met heel veel plezier in korte tijd uitgelezen.

Ochtendlicht – Sarah Rayner
roman,paperback, 382 pagina´s, The House of Books
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Win kaartjes voor de musical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne [winactie]

Wil jij naar Plopsaland De Panne EN naar de Sneeuwwitje musical in het Studio 100 …

Share
Share