Roodhapje: familievoorstelling van Holland Opera [verslag]

roodhapje-holland-opera-trotse-vaders-trotse-moeders-6De plek waar Holland Opera zijn vaste thuisbasis heeft is typerend voor de voorstelling: oud in een nieuw jasje met moderne accenten. De Wagenwerkplaats is zo’n typische plek waar oude industriële gebouwen en ruimtes een nieuwe, vaak creatieve of culturele, bestemming hebben gekregen. De voorstelling Roodhapje van Holland Opera is ook een voorbeeld van een oud en stoffig sprookje waar een leuke hedendaagse, met opvallend moderne details, twist aan is gegeven.

Vol spanning kwamen we aan op de bijzonder locatie. We namen plaats in de intieme zaal. Het decor is minimalistisch waardoor tijdens de voorstelling alle aandacht naar de spelers uitging. Holland Opera heeft van het sprookjes Roodkapje, wat ik altijd een naar sprookje vond, een bijzonder hedendaagse voorstelling gemaakt met de nodige humor.

Deze voorstelling, die nooit echt beangstigend wordt, is geschikt voor alle kinderen. Vanaf het begin werden we alle drie opgezogen door het toneelspel en de schitterend gezongen partijen. Moderne zang werd afgewisseld door traditionele operazang. Echt een bijzondere manier om de kinderen met deze mooie theatervorm te laten kennismaken.

roodhapje-holland-opera-trotse-vaders-trotse-moeders-5

Zoon (8 jaar) zat geregeld flink mee te swingen op de stoere gitaarmuziek terwijl dochter (9 jaar) enorm moest lachen om de “telefoon” grappen. Alle drie moesten we ondanks het trieste verhaal geregeld lachen door de grappige woordspellingen of komische scenes. Ondanks dat de gehele voorstelling in hetzelfde decor afspeelt heb je door de verscheidenheid aan kostuums dat eigenlijk niet door. In iedere scene wordt weer op een andere manier de aandacht gevestigd op het decor.

De kinderen, maar ik zeker ook, werden gegrepen door het toneelspel. Holland Opera hield de hele zaal gedurende de gehele voorstelling in zijn ban. In de zaal zaten veel gezinnen met jonge kinderen, maar ook opa’s en oma’s met kleinkinderen en ook enkele meiden alleen. Zij waren door papa gebracht en voelde zich de koning te rijk om alleen naar het theater te gaan.

Na de voorstelling bleken we alle drie een andere favoriet te hebben gehad waar we helemaal mee meeleefde. Maar dat de wolf het mooiste kostuum had, dat vonden we alle drie! Echt een spannende rol die voor ons toch wel de voorstelling tot een groot succes heeft gemaakt.

roodhapje-holland-opera-trotse-vaders-trotse-moeders-4

Iedereen in de zaal weet natuurlijk hoe het sprookje gaat en ook hoe het afloopt, en toch zit de spanning er tot het einde in. Hoe zal het met Roodhapje aflopen? Welke twist Holland Opera aan het verhaal geeft gaan we natuurlijk niet verklappen dat is aan jullie om zelf te ervaren!

De prijzen zijn vergelijkbaar met een bioscoop kaartje maar geeft een totaal andere beleving en ervaring. Absoluut de moeite waard om tijdens de kerstvakantie met de (klein)kinderen van te genieten.

roodhapje-holland-opera-trotse-vaders-trotse-moeders-1

Voor meer informatie over Roodhapje, klik hier >>>>

Roodhapje wordt uitgevoerd van 19 december 2015 t/m 3 januari 2016 (doorgaans om 14:00 uur en 16:00 uur) in De Veerensmederij, Amersfoort (vlakbij het station). Meer informatie over het bestellen van kaarten en arrangementen, zie: www.hollandopera.nl.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

The Christmas Show 2019 [verslag]

Zaterdag ben ik met mijn 13-jarige tweeling en een 14 jarige klasgenoot naar The Christmas …