Verraad

Screenshot 2014-06-07 at 21.17.43Ik vroeg me aanvankelijk af of mijn oudste dochter van 12 Verraad wel zou kunnen waarderen. Ik dacht dat ze het misschien te spannend of te eng zou vinden. Ik heb haar bijvoorbeeld ook nog steeds niet kunnen verleiden om Harry Potter te gaan lezen, dat lijkt haar namelijk ook te eng.

Maar ik had me geen zorgen hoeven maken, ze vindt het boek ‘cool’!! Ze vroeg me zelfs in één adem of Abigail Haas meer boeken heeft geschreven. Dat is een goed teken! Maar helaas, Verraad is de eerste young adult thriller die Haas heeft geschreven, wel heeft ze onder de naam Abby McDonald ‘chicklit’ geschreven (waarvan ‘In haar schoenen’ de enige Nederlandse titel is die ik kan vinden).

Hoofdpersoon van Verraad is Anna, die onafscheidelijk bevriend is met Elise. Tate is ook verliefd op Anne en het geluk van Anna is volmaakt. Samen met haar vrienden is ze een week op vakantie op Aruba en de vakantie is alleen maar feest. Maar … op een gegeven moment vinden ze Elise in het vakantiehuis. Dood. Vermoord. Eén voor één worden de vrienden verhoord door de politie. Anna en Tate worden gearresteerd. Tate komt op borgtocht vrij,  Anna is hoofdverdachte en haar leven is van het ene op het andere moment veranderd van een droom in een nachtmerrie. In de cel wacht ze het proces af.

image

Kinderen worden steeds sneller volwassen. Met young adult boeken zoals Verraad (of Sevenster) wordt hier goed op ingespeeld. De boeken zijn serieus, spannend en ingewikkeld, maar niet te en daardoor nog net relaxed genoeg om ook door relatief jonge kinderen gelezen te worden. Ondertussen zijn ze voor ons volwassenen ook onderhoudend genoeg om gelezen te worden, ik vind de young adult literatuur in ieder geval leuk genoeg om zo af en toe voor de afwisseling te lezen.

Oudste dochter vindt Verraad in ieder geval erg leuk, als ik kijk naar het tempo waarin ze het boek aan het uitlezen is. Weer iemand erbij die thrillers kan waarderen.

In de winkel kan Verraad je trouwens niet snel ontgaan door de elastieken rood-witte band erom heen met de tekst ‘Politie – niet betreden’. Deze geeft het boek nog net wat extra uitstraling!

Verraad – Abigail Haas
young adult thriller, hardcover, 290 pagina’s, VBK Media
Bestel dit boek hier >>>>

 

 

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Mijn jaar na jou

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk …