Kuiken en de zee [recensie]

Oma Kip wil naar de zee. Kuiken vraagt: Mag ik dan mee? Maar wat is zee? Weet oma dat? Jawel, de zee is nat. 

Na het lieve en sfeervolle “Kuiken in de sneeuw” is dit boek een mooi avontuur over een schattig blauw kuikentje wat gaat ontdekken wat de zee eigenlijk is.

Want hoe weet je nu wat iets is als je het nog nooit gezien hebt?

Oma Kip legt een paar keer uit wat het is, nat bijvoorbeeld en Kuiken rent vervolgens naar de fontein want die is immers ook nat.

Maar dat is natuurlijk niet goed, het gaat om een natte plas en dat brengt Kuiken bij een teckel die net een plas doet over rozen. Maar nee, het moet een grote plas zijn en dus komt Kuiken bij een plas met eenden en een zwaan om vervolgens ook daar weer weg te gaan. Uiteindelijk komen ze uit bij de zee en ook daar valt een hoop te ontdekken voor Kuiken. Gelukkig is oma Kip er om Kuiken alles uit te leggen en kunnen ze samen genieten van al het moois dat er is.

Het is vrijdagavond en we zijn met ons gezin even het centrum in gegaan om te shoppen (rara wat zullen we gekocht hebben) en ik had ze beloofd om samen nog een boekje te lezen. ’s Middags had ik al Kuiken en de zee klaargelegd dus daar zouden we eens goed voor gaan zitten. Xavi zat al even op de bank met zijn eigen boek, dus hadden Yuna en Quint allebei een knie bij mama, iets waar vaak om gestreden wordt.

Ze luisteren aandachtig naar het verhaal, prachtig geschreven met een fijne rijm waardoor je heel makkelijk het verhaal kunt vertellen en er een bepaald gevoel in kan leggen. De mooie illustraties erbij zijn een fijne aanvulling en maken het compleet. We zijn nu toch wel al een beetje nieuwsgierig naar wat Kuiken hierna gaat ontdekken!

De schrijfster van dit boek, Thea Dubelaar, heeft inmiddels al vele diverse boeken geschreven, voor allerlei leeftijden en diverse genres. Zowel Fantasy en spannende detectives, maar ook gevoelige verhalen over het echte leven met een zweempje fantasy, een scheutje humor, een of twee druppels tragiek. Wil je meer over haar en over haar boeken weten, kijk dan eens hier !

Kuiken en de zee – Thea Dubbelaar
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Concerto
Bestel dit boek hier >>>>

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …