De wereld van de gorgels – recensie

Ken jij de Gorgels al? Ze wonen op het Eiland, in hun goed verstopte holletjes onder de grond. Ze zoeken bramen en Gorgelbessen in de duinen terwijl de kleine Gorgels op het strand spelen. Elke nacht gaat de kleine Gorgel Bobba naar school. Daar leert hij alles over de natuur en de geheime, magische krachten van de Gorgels. Over Mensenkinderen en … Brutelaars, de nare wezens die kinderen grieperig of verkouden maken als de R in de maand zit. Wanneer Bobba groot en ster en snel genoeg is, krijgt hij een foto van het Mensenkind over wie hij zal gaan waken. Een jongetje met krullen… Melle! Bobba gaat op reis, klaar voor zijn eerste avontuur. Joebelabambam! 

Recensie

Het boek De wereld van de Gorgels is het tweede kinderboek dat Jochem Myjer geschreven heeft, nadat hij in 2015 kwam met het boek De Gorgels wat in 2016 winnaar van de Nederlandse Kinderjury was. Het is vrolijk en spannend geschreven en je kind wordt volledig meegenomen in het verhaal over de kleine gorgels, die overdag slapen en ’s nachts waken over alle Mensenkinderen. Let op, het is geen vervolg op het eerste boek maar een nieuw groot prentenboek waarin je meer kunt lezen over hoe de gorgels leven.

 

Ik ben begonnen met dit prachtige boek met onze drie kinderen en alhoewel ze het alledrie heel leuk en spannend vonden, merkte ik wel dat vooral Xavi helemaal in het verhaal zat en graag verder wilde lezen. De jongste twee (4 jaar oud) vonden het wellicht toch nog net even iets te lastig om te volgen.

Zelf vond ik het ook leuk om voor te lezen en zo stelde ik zelf al voor om eens lekker te gaan zitten samen, maar Xavi was zo enthousiast geworden dat hij het verhaal zelf al had uitgelezen. Goed teken toch!

De wereld van de Gordels – Jochem Myjer en Rick de Haas
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel De Wereld van de Gorgels hier >>>>

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

De Gorgels en het geheim van de gletsjer [review]

‘De Gorgels en het geheim van de gletsjer‘ door Jochem Myjer met illustraties van Rick …