Een vloerkleed wanneer je huisdieren en kinderen hebt?

Wanneer je kinderen hebt, lijkt een vloerkleed niet meer iets voor in je huis. Misschien dat een vloerkleed kantoor nog kan, wanneer je een thuiswerkplek hebt, maar een plek waar kinderen met verf en klei aan de slag kunnen, waar met zand aan de schoentjes overheen gelopen wordt en waar misschien ook huisdieren hun haren achterlaten, lijkt niet erg praktisch…

Vloerkleden in een gezin met huisdieren

Het blijkt echter dat er prima vloerkleden zijn die geschikt zijn voor huishoudens waar zowel huisdieren als kinderen in rondlopen: de zogenaamde buiten-binnen-vloerkleden. Deze zijn gemaakt om buiten te kunnen liggen en tegen een stootje te kunnen, maar kunnen natuurlijk ook binnen gelegd worden in de woonkamer of de speelkamer.

Eenvoudig schoonmaken

Het fijne van deze vloerkleden is dat ze eenvoudig schoon te maken zijn, ook met water. Doordat ze stevig zijn, is flink stofzuigen ook geen probleem en komt er nauwelijks slijtage wanneer de kleden intensief gebruikt worden en er katten een plekje zoeken met hun nagels.

Enige probleem

Het enige probleem wat ik had, was een keuze maken uit het enorme aanbod. Want de binnen-buiten-vloerkleden van Tapeso zijn allesbehalve saai en zelfs bij de buiten-vloerkleden was er veel meer te kiezen dan de jute vloerkleden die ik me uit mijn jeugd herinner. Ook in materiaal zijn er allerlei opties.

Japandi

Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op een Japandi vloerkleed. Deze minimalistische stijl heeft mooie details waardoor het niet alleen rustig en tijdloos is, maar ook stijlvol en zeker niet saai. Wanneer je er een met cirkels kiest, kunnen je kinderen de lijnen mooi gebruiken bij hun spel met auto’s, blokken of ander speelgoed. Ook bij andere lijnen, zul je merken dat kinderen deze in hun spel zullen betrekken. Hinkelen, knikkeren, balspellen…. je hoeft echt geen speciaal speelkleed weg te leggen. Onderschat de fantasie van kinderen niet!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Waarom je een vloerkleed nodig hebt

Een vloerkleed kan een kamer makkelijk een andere uitstraling geven. Het verandert niet alleen hoe …

Share
Share