Het cijferwinkeltje

Oma Blom is dol op cijfers en tellen en rekenen. Ze vindt dat allemaal zo leuk dat ze, naast het letterwinkeltje van opa Brom, het cijferwinkeltje heeft geopend. Daar verkoopt oma cijfers, en ze vertelt aan iedereen hoe handig het is als je de cijfers kent en er allerlei sommetjes mee kunt maken.

Want – zegt oma – op de wereld
dat kan ik je wel voorspellen
zou ontzettend veel verkeerd gaan
als geen mens zou kunnen tellen…

Recensie:
Het bekende boek Het letterwinkeltje heeft nu een zelfde soort boek Het cijferwinkeltje erbij. Beide boeken zijn goede boeken. Komen in het letterwinkeltje de letters aan bod, in het cijferwinkeltje komen de getallen aan bod. Beide boeken zijn al bekend in het basisonderwijs en worden veelvuldig gebruikt. In veel klassen zie je dan ook letter- en cijferwinkeltjes.

Het verhaal is in versvorm geschreven en het gaat over alles wat met cijfers en tellen en rekenen te maken heeft. Natuurlijk komen dan ook de begrippen, die daarmee te maken hebben o.a. optellen, aftrekken, minder, meer, min en plus etc. in de versjes voor. Het leuke is, dat je nadat je eerst de linker en de rechter bladzijde leest, naar de opdracht mag gaan. Zeer duidelijk zie je bijvoorbeeld in een kadertje staan hoeveel er van de taartjes te vinden moeten zijn op de twee bladzijden. Dus dat wordt heerlijk smullen en tellen met je kind!

Eigenlijk kun je van alles met dit boek doen: vragen waar de 4 of de 7 staat, tellen op volgorde van 0 tot 10, de opdrachtjes op de bladzijde doen, een cijferwinkeltje maken en meezingen met de liedjes op de C.D. die je na een paar keer opzetten al aardig mee kunt zingen. Het is een interactief boek en je kind en jij zijn er heerlijk zoet mee. Het boek verveelt geen moment.

Of ik enthousiast ben? Zeker….want Het letterwinkeltje heeft nu een volwaardige opvolger…………… Het cijferwinkeltje en is zeer geschikt voor kinderen vanaf 3,5 jaar en ouder. Had je ook anders verwacht van de schrijvers Marianne Busser en Ron Schröder? Nee? Nou………….. Ik ook niet!

Het cijferwinkeltje, Marianne Busser en Ron Schröder
Kinderboek, hardcover, 24 bladzijden, The house of Books
Klik om dit boek hier te bestellen via Bol.com >>>

Share

About Nikky Lieuw- Schipper

nikky.schipper@gmail.com'
Op dit moment ben ik thuisblijfmoeder. Ik ben moeder van drie kinderen: een jongen en twee meisjes (tweeling). Ik ben gek op lezen, boeken en alles wat met taal te maken heeft.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share