4 tips voor een peuter die niet slaapt

Sliep je kindje heerlijk door in de babytijd, maar is dat nu in de peutertijd de omgekeerde wereld? Of loop je in de avond na bedtijd wel tig keer naar de slaapkamer van je peuter omdat deze niet in slaap kan vallen? Dan is het de hoogste tijd om de rust in je leven weer terug te krijgen, want het is erg vermoeiend als je peuter niet wil slapen of niet doorslaapt. Een slaapcoach peuter biedt in dat geval uitkomst, maar er zijn nog een aantal tips die je op weg helpen.

1. Zorg voor structuur en regelmaat
Peuters hebben net als kinderen in andere leeftijdsgroepen baat bij structuur en regelmaat. Dat begint al bij het opstaan in de ochtend en eindigt past met een vast ritueel voor het slapengaan. Bijvoorbeeld door voor bedtijd nog een boekje voor te lezen en door op een vaste tijd de pyjama vast aan te doen en een volgorde aan te houden voor wassen en tandenpoetsen.

2. Rustig aan voor bedtijd
Het is niet slim om voor bedtijd nog een drukke peuter in huis te hebben rondrennen. Dan is het namelijk erg lastig om je kindje weer rustig te krijgen voor het slapengaan. Zorg daarom een half uur voordat het tijd is om naar bed te gaan voor een rustige omgeving. Ga samen nog even gezellig op de bank zitten of doe samen een rustig spelletje. Laat je peuter ook vooraf weten dat je bijna tijd is om naar bed te gaan. Het is voor kinderen prettig om te weten wat er gaat gebeuren.

3. Creëer een ideale slaapomgeving
Het is belangrijk dat de slaapkamer veilig en vertrouwd voelt, maar ook dat het klimaat goed is. Een te koude of te warme slaapkamer maakt het voor je peuter lastiger om comfortabel te gaan slapen. Let ook op de lichtinval, want als het veel te licht is in de kamer komt dat de slaap niet ten goede. Is je peuter bang in het donker dan is het mogelijk om een nachtlampje neer te zetten.

4. Haal je peuter niet uit bed
Wil je peuter niet slapen, haal je kindje dan niet uit bed. Wees duidelijk, maar laat je peuter niet te lang huilen of roepen. Kijk dan na twee minuten even en blijf dan maximaal een minuut in de slaapkamer zonder veel te praten. Wens je kind dan welterusten en ga weer weg. Blijft je kindje huilen of roepen dan herhaal je deze stap, maar laat je er steeds wat meer tijd tussen zitten.

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Tips voor het kiezen van de beste kinderfiets

In Nederland is het vanzelfsprekend dat een kind zo snel mogelijk leert fietsen. De meeste …